Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.

Een Japanse maaltijd bestaat altijd uit verschillende gerechten. Vandaag vertel ik je hoe je makkelijk een bijgerecht maakt dat goed past bij iedere Japanse maaltijd. Su no mono is een soort salade met azijn. Dit recept is voor azijnsalade met komkommer, wakame en tonijn. Veel plezier!

Voorbereiding
10 minuten

Koken
5 minuten

Aantal porties
4

Calorieën
50

Ingrediënten

Bereiding

Wakame su no mono

Stap 1

Doe rijstazijn, suiker en sojasaus in een kleine pan en verwarm tot de suiker opgelost is. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Laat afkoelen voor het bij de salade te doen.

Wakame su no mono

Stap 2

Doe gedroogde wakame zeewier in een kom en voeg warm water toe. Laat het wellen tot zeewier zacht en groot wordt. Daarna laat het uitlekken en knijp het droog. Zo droog mogelijk maken met keukenpapier.

Wakame su no mono

Stap 3

Snijd de ui met een schaaf en doe de gesneden ui in het water. Laat 5 minuten weken en uitlekken. Knijp ze droog en gebruik hier ook keukenpapier.

Wakame su no mono

Stap 4

Snijd komkommer in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadjes en snijd met schaaf. Strooi een snufje zout en laat een paar minuten staan. Knijp het water uit de komkommer.

Wakame su no mono

Stap 5

Laat ook de tonijn uitlekken. Knijp al het vocht eruit.

Wakame su no mono

Stap 6

Meng zeewier, ui, komkommer en tonijn in een kom en voeg de gemengde azijn toe.

Wakame su no mono

Stap 6

Verdeel in porties en strooi een beetje sesamzaad. Klaar!