Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
Een Japanse maaltijd bestaat altijd uit verschillende gerechten. Vandaag vertel ik je hoe je makkelijk een bijgerecht maakt dat goed past bij iedere Japanse maaltijd. Su no mono is een soort salade met azijn. Dit recept is voor azijnsalade met komkommer, wakame en tonijn. Veel plezier!
Voorbereiding
10 minuten
Koken
5 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
50
Ingrediënten
- 5 gram gedroogd wakame zeewier
- 1/3 komkommer
- 1 kleine ui
- 1/2 blikje tonijn
- 3 eetlepels rijstazijn online verkrijgbaar
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel sojasaus online verkrijgbaar
- 10 gram sesamzaad
- 5 gram zout
Bereiding

Stap 1
Doe rijstazijn, suiker en sojasaus in een kleine pan en verwarm tot de suiker opgelost is. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Laat afkoelen voor het bij de salade te doen.

Stap 2
Doe gedroogde wakame zeewier in een kom en voeg warm water toe. Laat het wellen tot zeewier zacht en groot wordt. Daarna laat het uitlekken en knijp het droog. Zo droog mogelijk maken met keukenpapier.

Stap 3
Snijd de ui met een schaaf en doe de gesneden ui in het water. Laat 5 minuten weken en uitlekken. Knijp ze droog en gebruik hier ook keukenpapier.

Stap 4
Snijd komkommer in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadjes en snijd met schaaf. Strooi een snufje zout en laat een paar minuten staan. Knijp het water uit de komkommer.

Stap 5
Laat ook de tonijn uitlekken. Knijp al het vocht eruit.

Stap 6
Meng zeewier, ui, komkommer en tonijn in een kom en voeg de gemengde azijn toe.

Stap 6
Verdeel in porties en strooi een beetje sesamzaad. Klaar!