Kook jij graag Japans?
Bekijk dan ook eens onze selectie van must-have Japanse kookboeken.
In Japan eten we niet alleen rijst hoor! We eten ook vaak noedels. De meest bekende noedels gerechten zijn natuurlijk de soep gerechten zoals ramen. Grofweg kennen we drie verschillende soorten noedels in Japan: ramen, soba en udon. Yakisoba is een gerecht met gebakken noedels, dus zonder soep.
We bakken de yakisoba noedels met lekker veel groente en een speciale Japanse saus die we ook gebruiken voor bijvoorbeeld okonomiyaki. Je zou dit gerecht kunnen vergelijken met bami en het Japanse bami kunnen noemen. Natuurlijk noemen wij het liever bij de Japanse naam :). Dit gerecht is populair is onder jong en oud in Japan. Het is makkelijk te maken en je kunt naar eigen smaak variëren met de ingrediënten.
Zullen we vandaag samen yakisoba maken?
Voorbereiding
10 minuten
Koken
10 minuten
Aantal porties
4
Calorieën
356
Ingrediënten
- 4 zakjes woknoedels
- 2 plakjes spek
- 1 ui
- 2 koolbladeren
- 30 gram wortel
- 100 gram taugé
- 1 eetlepel kippenbouillon (poeder)
- 1 eetlepel sesamolie
- 50 gram ao-nori online verkrijgbaar
- 1,5 liter water
- Yakisoba saus online verkrijgbaar
Yakisoba maken

Stap 1
Snij de koolbladeren, wortel, ui en spek in dunne reepjes. Spoel de taugé goed.

Stap 2
Bren 1,5 liter water aan de kook in een diepe pan. Als het water kookt, zet dan het vuur uit. Leg de noedels in het hete water tot ze zacht zijn (4 à 5 minuten).
Je kunt natuurlijk speciale yakisoba noedels gebruiken van een Aziatische supermarkt, maar de gedroogde wok noedels van Conimex zijn ook prima en veel makkelijker verkrijgbaar.

Stap 3
Als de noedels zacht zijn, laat ze uitlekken in een vergiet of zeef.

Stap 4
Verhit de sesamolie in een pan. Bak het spek goed door. Voeg vervolgens de kool, wortel, ui en taugé toe en bak nog een paar minuten.

Stap 5
Voeg de noedels toe aan de mix van spek en groente in de koekenpan. Mix de noedels goed met de andere ingrediënten en bak 1 à 2 minuten al roerend door. Voeg Yakisoba saus toe tot alle noedels mooi bruin bedekt zijn met saus. Even proeven en saus toevoegen naar je smaak.

Stap 6
Verdeel de yakisoba over de borden en bestrooi met ao-nori. Een beetje zwarte peper of chilipoeder is ook lekker. Eet smakelijk!
Ao-nori zijn kleine zeewier vlokken, te koop bij steeds meer Aziatische supermarkten en tegenwoordig ook bij Ekoplaza.