Eikawa of JET

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  James 3 jaren geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #5269 Reactie

  Stefanie

  Ik vroeg me af hoe groot de kans is dat je als (ondersteund) leerkracht engels aan de slag kan gaan in Japan als je van België bent? Ik twijfel ook tussen het JET programma of het Eikawa maar denk meer kans te hebben via Eikawa?

  #5267 Reactie

  James
  Sleutelbeheerder

  Beste Stefanie,

  Over het algemeen zijn de kansen bij een Eikawa een stuk beter dan bij JET, simpelweg omdat er veel meer plaatsen beschikbaar zijn. Qua visum zit je volgens mij ook met een Belgisch paspoort wel goed.

  De enige echte moeilijkheid is dat je werk moet hebben om een visum te krijgen. Een aantal Eikawa’s werven personeel buiten Japan, maar wel vaak in Engelssprekende landen. Het zou dus zomaar kunnen dat je voor een sollicitatiegesprek naar Engeland moet.

  Als alternatief zou je op een toeristenvisum naar Japan kunnen gaan en daar gaan zoeken. Ik heb verhalen gehoord van mensen die op die manier werk gevonden hebben. In dat geval zul je waarschijnlijk bij een Japanse ambassade buiten Japan je werkvisum moeten gaan aanvragen. Zuid Korea is dan de dichtstbijzijnde mogelijkheid.

  België heeft helaas net als Nederland geen Working Holiday overeenkomst met Japan, dus dat is voor ons geen optie.

  Aan de andere kant van het verhaal dus het JET programma. Het selectieproces is veel strenger dan bij Eikawa’s maar hoef je je niet in vreemde bochten te wringen. Als je de tijd hebt zou ik je adviseren het eerst via JET te proberen en als dat niet lukt de Eikawa route te kiezen. Ik heb met meerdere Nederlanders contact die via JET in Japan begonnen zijn, dus een kans maak je zeker.

  Ik hoop dat dit je vragen enigszins beantwoord.

  Met vriendelijke groet,
  James Kloos

  #3729 Reactie

  Stefanie

  Hallo James

  Dit beantwoord mijn vraag zeer goed. Ik zal eerst eens proberen via het JET programma en anders via Eikawa 🙂

  Bedankt voor de snelle reactie en de informatie!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
Reageer op: Eikawa of JET
Mijn informatie: