werk als arbeider

Tags: 

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  James 2 jaren, 9 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #4000 Reactie

  nicky

  hallo ik zouw als arbeider willen werken in japan en met den tyd ook woonen is da mogelyk

  #4002 Reactie

  James
  Sleutelbeheerder

  Beste Nicky,

  Voor Europeanen is het vrij last om als arbeider Japan binnen te komen.

  Als het gaat om fysieke arbeid komt dat vaak terecht bij Filipinos en Brazilianen. Dat kun je vergelijken met Poolse en Roemeense arbeiders in Nederland en België. Voor administratief werk zul je de taal moeten spreken. De grootste kansen liggen in het geven van Engelse les.

  Dat wil echter niet zeggen dat er helemaal geen mogelijkheden zijn hoor. Wat is de specialisatie waarin je zou willen werken? Als je hierop zou kunnen antwoorden dan kan ik eens rond kijken voor je.

  Met vriendelijke groet,
  James Kloos

  #4176 Reactie

  nicky

  ik zouw als algemeene arbeider/chauffeur werken ook als vorkliftchauffeur

  #4179 Reactie

  James
  Sleutelbeheerder

  Als je sommige blogs gelooft is het schier-onmogelijk om werk als arbeider te vinden in Japan, maar zoals ik al zei hierboven veel Filipinos en Brazilianen werken in de fabrieken in Japan. Een van de regio’s waar veel fabrieken staan en waar dus ook veel buitenlandse arbeiders aan het werk zijn is Chiba, vlak bij Tokyo.

  Er zijn wel degelijk websitebezoek te vinden ket vacatures in de fabrieken daar. Ik heb er een paar gevonden voor je:

  • PINOY LIFE lijkt een behoorlijke hoeveelheid vacatures te hebben voor de Filipijnse gemeenschap. Veel van de vacatures zijn echter in het Engels dus probeer het hier zeker.
  • JobAvance is een vacaturebank met veel vacatures in de fabrieken. Een aantal van de advertenties zijn in Tagalog of Portugees, maar er staan er ook best wel wat tussen in het Engels.
  • Jobs77 heeft een afdeling met fabriekswerk in Chiba.

  Als je in Google gaat zoeken naar bijvoorbeeld “factory jobs chiba japan” dan krijg je een behoorlijke lijst aan resultaten. Naast Chiba kun je ook “factory jobs nagoya japan” proberen. Wat geldt voor Chiba geldt ook voor het gebied rond Nagoya.

  Houd er wel rekening mee dat het niet makkelijk zal zijn om wat te vinden. Voor veel vacatures word specifiek gezocht naar Filipinos of Brazilianen vanwege de taal. Je zult dus als Europeaan meer moeite moeten doen, maar waar een wil is is een weg.

  Succes met de zoektocht Nicky! Als je verdere vragen hebt dan lezen we ze graag. Laat ook eens weten hoe het je vergaat met de zoektocht.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: werk als arbeider
Mijn informatie: