Heian Jingu

Net ten noorden van het uitgaansgebied van Gion vindt je Heian Jingu, een van de grootste Shinto schrijnen in Kyoto. Heian Jingu draagt het predicaat van belangrijke schrijn, afgegeven door de Vereniging van Shinto Schrijnen.

Heian Jingu is gebouwd in 1895. Oorspronkelijk was het plan om een replica te bouwen van het Heian Paleis, een paleis uit de hoogtijdagen van Kyoto als hoofdstad. Het lukte de aannemers echter niet om voldoende land op te kopen. Toen is besloten om maar een schrijn te bouwen, maar wel eentje van bijna paleis-achtig formaat. Heian Jingu is uiteindelijk opgeleverd als eerbetoon aan de vijftigste keizer van Japan, keizer Kanmu.

Heian Jingu
De binnenplaats van Heian Jingu.

Wanneer je de binnenplaats van Heian Jingu op loopt zou niemand het je kwalijk nemen als je zo denken dat je in een keizerlijk paleis uit het oude China of Korea terecht gekomen bent. De layout is gebaseerd op de paleizen uit die landen. De rust en vrede die je vaak proeft in andere schrijnen ontbreekt hier door de enorme grootte. Desalniettemin is Heian Jingu een imposant bouwwerk en zeker een bezoek waard.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf Kyoto station bereik je Heian Jingu met bus 5 of 100.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

6:00 tot 17:30

Gesloten

365 dagen per jaar geopend