Kasteel Himeji

Kasteel Himeji, in de bruisende kleine havenstad Himeji, is het oudste originele kasteel in Japan. In heel Japan zijn kastelen uit de tijd van de samurai te vinden, maar veel daarvan zijn replica’s waarvan de originelen in de loop der eeuwen verwoest zijn. Zo niet Kasteel Himeji, hoewel het recent een uitgebreide restauratie heeft ondergaan. Sinds 1993 staat Kasteel Himeji op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

De bouw van het kasteel begon ergens in de eerste helft van de 14de eeuw aan het begin van de Muromachi-periode. Als gevolg van oorlog wisselde het kasteel een aantal keer van eigenaar. Elke kasteelheer wilde zijn eigen stempel op het kasteel drukken door er een stuk aan te bouwen. De laatste uitbreiding kwam in 1618 gereed, waarna het kasteel 400 jaar lang in de huidige vorm het straatbeeld van Himeji heeft bepaald.

In Himeji kun je eigenlijk niet om Kasteel Himeji heen. Vanuit de meeste punten in de stad kun je het kasteel zien liggen.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf Osaka ben je met een JR Special Rapid trein in 1 uur en 4 minuten in Himeji. Vanaf Kyoto doe je er 30 minuten langer over. De Sanyo Shinkansen stopt ook in Himeji. Vanaf het JR station loop je via de kaarsrechte Otemae-dori rechtstreeks naar Kasteel Himeji. Het is echter leuker om via de net iets oosterlijker gelegen Miyuki-dori te lopen. Dat is een levendige overdekte winkelstraat. Over de wandeling doe je ongeveer 15-20 minuten.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

9:00 tot 17:00
toegang tot een uur voor sluitingstijd, open tot 18:00 van eind april tot eind augustus

Gesloten

29 & 30 december

Toegangsprijs

¥ 1.000