Kasteel Hirosaki

Kasteel Hirosaki. Afbeelding via Flickr

Kasteel Hirosaki is een van de 12 originele kastelen van Japan, hoewel niet alles er meer staat. Het kasteel werd gebouwd in 1611 door de Tsugaru familie, heersers van de gelijknamige provincie. Het land van de Tsugaru familie beslaat het westelijk deel van het huidige Aomori met Hirosaki als hoofdstad.

Oorspronkelijk had het hoofdgebouw van Kasteel Hirosaki vijf verdiepingen, maar dat gebouw werd 16 jaar na de bouw in de as gelegd door blikseminslag. Pas in 1810 werd het hoofdgebouw opnieuw opgebouwd, maar met slechts drie verdiepingen.

Kasteel Hirosaki overleefde als een van weinig de turbulente tijden van de Meiji-restauratie. In 2013 werd begonnen met ingebrekestelling renovatiewerkzaamheden aan de stenen voet van het kasteel. Hiertoe werd in een unieke operatie het hoofdgebouw 70 meter verplaatst. SInds 2016 is het hoofdgebouw weer toegankelijk voor bezoekers

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De Dotemachi Loop Bus brengt je in ongeveer 15 minuten vanaf JR Hirosaki station naar Kasteel Hirosaki. Stap uit bij de halte Shiyakusho-Mae.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

9:00 tot 17:00
ruimere openingstijden tijdens het sakura-seizoen

Gesloten

24 november t/m 31 maart

Toegangsprijs

¥ 310