Kasteel Kanazawa

Afbeelding via Flickr

Kasteel Kanazawa was van 1583 tot het eind van de Edoperiode de zetel van de Maeda familie, één van de meest invloedrijke families uit de geschiedenis van Japan. Eeuwenlang waren ze de op één na rijkste familie van het land.

Het kasteel is in de loop der tijd een aantal keer door vuur verwoest. De meest recente verwoesting dateert van 1881, toen alleen twee schuren en een poort bleven staan. De Ishikawa-mon poort staat sinds 1788 en kijkt uit over de Japanse tuinen van Kenrokuen.

Recent is een project gestart om Kasteel Kanazawa in oude glorie te herstellen. Tot begin jaren ’90 was de Universiteit van Kanazawa gevestigd op de kasteelgronden, maar sinds die verhuist is zijn een aantal van de oorspronkelijke gebouwen herrezen.

De eerste gebouwen die voltooid zijn, zijn een opslaggebouw met aan weerszijde uitkijktorens. Met behulp van traditionele techniek en materialen zien de gebouwen er nu net zo uit als het origineel in 1850. Sinds 2001 is dit gedeelte van Kasteel Kanazawa open voor het publiek.

Na 2001 zijn de meeste gebouwen weer opgebouwd zoals voor de laatste verwoesting. Het enige wat ontbreekt is het hoofdgebouw. Die brandde in 1602 volledig af en is nooit herbouwd.

 

Kasteel Kanazawa
Kasteel Kanazawa. Afbeelding via Flickr.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het uitgestrekte park rond Kasteel Kanazawa is toegankelijk vanaf vrijwel iedere richting. Om bij het kasteel te komen is de beste optie de Kanazawa Loop Bus. Stap uit bij haltes LL9 of RL8.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

9:00 tot 16:30
toegang tot 16:00

Gesloten

365 dagen per jaar geopend

Toegangsprijs

¥ 310