Kasteel Maruoka

Kasteel Maruoka. Afbeelding via Flickr

Kasteel Maruoka, vlakbij de kuststad Fukui, is een van de oudste kastelen van Japan. Gebouwd in 1576 is het nu vooral bekend vanwege de donjon, de verdedigbare woontoren van het complex. Dat is ook het enige gebouw wat de tand des tijds overleefd heeft. Opvallend is de legende dat iedere keer als een vijand probeerde het kasteel te benaderen er een dichte mist over het gebied viel. De mist zorgde ervoor dat vijandelijke troepen het kasteel niet konden vinden en zorgde ook voor de bijnaam ‘Kasumi-ga-jō’ wat zoveel betekent als ‘mist kasteel’.

Kasteel Maruoka is een van de 12 kastelen die de turbulente tijd rond de Meiji-restauratie hebben overleefd. Het kasteel is relatief klein in vergelijking met kastelen zoals die in Himeji of Matsue. Van de drie verdiepingen is er één geheim en is niet te zien van buitenaf.

Alleen de hoofdtoren staat nog. De rest van het complex rond Kasteel Maruoka doet nu dienst als park. Ruim 400 kersenbomen zorgen in de lente voor een prachtige roze gloed en het is dan ook een populaire plek voor hanami.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Kasteel Maruoka ligt even buiten de stad en de busrit duurt ongeveer 40 minuten. Vanaf het station Fukui neem je een bus in de richting van Honmaruoka en stap je uit bij de gelijknamige halte. Er vertrekt twee maal per uur een bus en de rit kost ¥ 640.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

8:00 tot 17:00

Gesloten

365 dagen per jaar geopend

Toegangsprijs

¥ 300