Kasteel Matsue

Kasteel Matsue is een van de slechts 12 Japanse kastelen aardbevingen, branden en anti-feodale verwoestingen na de Meiji-restauratie hebben overleefd. Het kasteel wordt ook wel liefkozend “het zwarte kasteel” genoemd vanwege de statige zwarte bekleding op de buitengevel.

Het Kasteel Matsue werd gebouwd in 1611, slechts enkele jaren na de laatste veldslag van feodaal Japan. Gebouwd op een heuvel en omringd door een gracht is het kasteel theoretisch klaar voor oorlog, maar vanwege de timing van de bouw is er nooit ook maar een strijd gestreden. In de jaren ’50 van de vorige eeuw is het kasteel grondig gerestaureerd en sinds dien is er in het hoofdgebouw een museum gevestigd.

Behalve een wandeling door het kasteel en het grondgebied eromheen is het ook mogelijk om een rondvaart te maken op de slotgracht en de jameslen die er op uitmonden. De schippers delen graag hun verhalen over de geschiedenis van de stad Matsue en het kasteel, maar de meesten spreken alleen Japans. De boten zijn ook voorzien van audioguides in onder andere Engels.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf zowel JR Matsue station als Ichibata Dentetsu's Matsue-Shinjiko-Onsen station ben je met de Lake Line buslijn in een paar minuten bij Kasteel Matsue.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

8:30 tot 18:30
open tot 17:00 van oktober t/m maart, toegang tot 30 minuten voor sluitingstijd

Gesloten

open 365 dagen per jaar

Toegangsprijs

¥ 560