Ryoan-ji

Ryoan-ji

Kyoto is de onbetwiste nummer één tempel-stad van Japan. Nergens vind je meer tempels (en schrijnen) dan in Kyoto. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal de moeite van het bezoeken waard zijn. Als je echter een mooie tempel wilt bezoeken is Ryoan-ji zeker een aanrader.

Gelegen in een relatief stille buitenwijk in het noord-westen van Kyoto ligt Ryoan-ji. De tempel staat midden in een enorme tuin. De tuin wordt gezien als een van de best bewaarde “droge tuinen”. Dit type tuin vind je veel in Zen Boeddhistische tempels en bestaat voornamelijk uit kiezels die in rechte lijnen geharkt zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat Ryoan-ji op de UNESCO Werelderfgoedlijst terecht gekomen is.

Het tempelcomplex is prettig en vooral rustig. De “zen” is overal te vinden. Zoals in de meeste tempels mogen er binnen geen foto’s gemaakt worden, maar hieronder een paar plaatjes van de buitenkant en de tuinen.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Ryoan-ji is te bereiken per trein en bus. De Keifuku Railway lijn van Arashiyama maar Kitano-Hakubaicho stopt bij de tempel. Vanaf Kyoto station gaan er bussen naar Kitano-Hakubaicho. Vanaf de Kita-Oji Bus Terminal gaat er een bus rechtstreeks naar Ryoan-ji.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

8:30 tot 16:30
van maart t/m november open van 8:00 tot 17:00

Gesloten

365 dagen per jaar geopend

Toegangsprijs

¥ 500