Sanjo en Shijo

Als je van winkelen houdt zit je in Kyoto goed. Het belangrijkste winkelgebied vind je rond de straten Shijo en Sanjo. Deze straten lopen parallel aan elkaar en zijn verbonden door Kawaramachi, Shinkyogoku en Teramachi straten.

Shijo en Kawaramachi zijn grote straten met veel verkeer. Hier vind je ook de grote winkels. Luxe internationale merken zoals Gucci en Louis Vuitton vind je naast de grote warenhuizen op Shijo. De meer betaalbare ketens zoals Muji en Uniqlo hebben winkels op Kawaramachi.

Sanjo, Shinkyogoku en Teramachi zijn overdekte winkelstraten alleen toegankelijk voor voetgangers. Alle drie hebben ze hun eigen karakter. Langs Sanjo en Teramachi vind je veel traditionele winkels met wierook en schrijfwaren maar ook moderne winkels met de laatste mode. Shinkyogoku is luider en smaller. Hier vind je winkeltjes met telefoonhoesjes, glitter en bling.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Vanaf Kyoto station reis je eenvoudig met de Karasuma-lijn van de Kyoto Metro naar Shijo station. Hier stopt ook de Hankyu-lijn vanuit Osaka.