Tokyo Skytree

Tokyo Skytree

Toen Japan van analoge televie overstapte op digitaal bleek dat Tokyo Tower, de tv zendmast voor de metropool, niet hoog genoeg was om het beoogde gebied te dekken. Over de jaren heen waren er teveel hoge gebouwen rond Tokyo Tower gebouwd. Er werd gekozen voor het bouwen van een nieuwe toren voor de zenders. In 2012 opende Tokyo Skytree. Met een hoogte van 634 is deze nieuwe toren bijna twee keer zo hoog als zijn voorganger en is ook meteen de hoogste vrijstaande toren (niet te verwarren met het hoogste gebouw) ter wereld.

De Tokyo Skytree is het middelpunt van een nieuw ontwikkeld commercieel complex met kantoorgebouwen, winkels en restaurants: Tokyo Skytree Town. Ook in de toren zelf, op ongeveer 350 meter hoogte, is een restaurant gevestigd.

Onderdeel van Tokyo Skytree Town is het overdekte winkelcentrum Solamachi, met een ruim aanbod aan zowel winkels als restaurants. Ook is er een prachtig stadspark aangelegd in het complex waar bezoekers van kunnen genieten. Verder vind je er ook een planetarium het het Sumida Aquarium.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

De Tokyo Skytree is uitstekend bereikbaar vanaf ieder gedeelte van Tokyo. Er zijn twee stations bij Tokyo Skytree: Tokyo Skytree Station en Oshiage Station. Tokyo Skytree Station wordt bediend door spoorwegmaatschappij Tobu Tetsudo. Oshiage Station ligt ondergronds en wordt bediend door treinen van Keisei en metro’s van Toei en Tokyo Metro.Treinen van Tobu Tetsudo vanaf Asakusa stoppen op Tokyo Skytree Station. Treinen van de spoorwegmaatschappij Keisei stoppen op Oshiage Station, wat gedeeld wordt met de metro.Metro’s van de Toei Asakusa Lijn (lijn A, rood) en de Tokyo Metro Hanzomon Lijn (lijn Z, paars) stoppen ook op Oshiage Station.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

8:00 tot 22:00

Gesloten

open 365 dagen per jaar

Toegangsprijs

¥ 4.000