Tsukiji vismarkt

Tsukiji vismarkt in Tokyo is de grootste vismarkt ter wereld. Bijna elke ochtend opent de markt om 3 uur ’s nachts. De eerste uren is het vooral druk op de “binnen-markt”, het groothandel gedeelte van de markt. De binnen-markt is niet vrij toegankelijk, je moet er een pasje voor hebben. Net als bij Nederlandse groothandels is dat recht uitsluitend voorbehouden aan ondernemers. Hier komen de visboeren en restauranthouders van Tokyo dus elke ochtend hun verse vis inslaan.

Veel interessanter voor gewone bezoekers is de “buiten-markt”. Hier wordt direct aan consumenten verkocht. Hier vind je een enorme verscheidenheid aan vis, van klein tot groot. Het is een waar spektakel en je kunt uren rondlopen zonder hetzelfde pad te bewandelen.

Aan de buitenkant van de buiten-markt vind je een hoop restaurantjes die, natuurlijk, vis serveren. Je kunt hier terecht voor een ontbijt van verse sashimi of een gerookte makreel.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Zoals vrijwel ieder stukje van Tokyo is ook de Tsukiji vismarkt uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.Er zijn twee metro stations vlakbij: Tsukijishijo op de Toei Oedo metro-lijn (lijn E, roze) en Tsukiji op de Tokyo Metro Hibiya-lijn (lijn H, grijs). Vanaf beide stations ben je binnen een paar minuten op de vismarkt.

Bezoekersinformatie

Openingstijden

5:00 tot 14:00
het groothandel-gedeelte is pas na 9:00 toegankelijk voor toeristen

Gesloten

zondagen en sommige woensdagen