Yasaka Jinja

Yasaka Jinja is een Shinto schrijn in het Gion district van Kyoto. Vroeger heettede schrijn Gion Jinja. Yasaka Jinja ligt aan het oostelijke einde van Shijo Dori, een van de grootste winkelstraten van de stad. Achter Yasaka Jinja ligt Maruyama Park, een groot stadspark dat toegang biedt tot het Higashiyama tempeldistrict. Vanuit Yasaka Jinja loop je via een aantal andere tempels en een hoop trappen naar Kiyomizu-dera.

Yasaka Jinja heeft een lange geschiedenis. De bouw van de schrijn, toen nog Gion Jinja, begon in het jaar 656. Zo’n 300 jaar later was Gion Jinja een belangrijke spil geworden in de lokale samenleving. De keizer, die toen nog in Kyoto woonde, stuurde elke dag een boodschapper naar een aantal belangrijke schrijnen om daar de goden te informeren over wat er zoal gebeurde. In 994 werd Gion Jinja opgenomen in dit selecte groepje schrijnen.

Veel Japanse festivals vinden hun oorsprong in het Shintoïsme. Het jaarlijkse festival dat werd georganiseerd Gion Jinja legde de grondslag voor het Gion Festival, het grootste jaarlijkse festival in Kyoto.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Yasaka Jinja is makkelijk te voet te bereiken vanaf Hankyu Kawaramachi station, het kopstation van de Hankyu Kyoto-lijn. Ook Gion-Shijo station op de Keihan-lijn ligt op loopafstand.

Bezoekersinformatie