Japans leren met podcasts

Japans leren met podcasts

Leer door

Is een gratis podcast niet genoeg? Kijk dan eens het betaalde aanbod van JapanesePod101.com.

Begin je met Japans leren, dan kun je het beste starten met het leren van hiragana en katakana. Een leuke manier om stukje bij beetje de taal op te pikken is via podcasts. In iedere aflevering worden vaak een klein stukje grammatica en een aantal woorden behandeld. Een podcast is een leuke gratis aanvulling op een cursus.

Podcasts voor beginners

Begin je net met het leren van Japans, dan wil je vooral een podcast waarmee je nieuwe woorden, zinnen en grammatica leert in eenvoudige patronen. Uitleg is over het algemeen in het Engels. Dit zijn onze 3 favorieten op beginnersniveau.

JapanesePod101.com

Wil je Japans leren met een professioneel samengestelde podcast? Dan is het aanbod van JapanesePod101.com een prima keuze. De podcasts zijn gratis te beluisteren via je favoriete podcast app.

Behalve de gratis podcast heeft JapanesePod101.com een aantal verschillende lesprogramma’s beschikbaar via de website. De andere postcasts op deze pagina gaan uit van enige basiskennis. Het Absolute Beginner programma is de enige cursus die geen voorkennis vereist. Bovendien is deze beginnerscursus gratis beschikbaar.

LearnJapanesePod

Niet te verwarren met de podcast hierboven, dit programma is een van de beste gratis manieren om Japans te leren als je de drempel van absolute beginner over bent. Met LearnJapanesePod bouw je verder aan je woordenschat en het maken van zinnen. Behalve de taal komt ook de Japanse cultuur aan bod.

Het programma wordt in het Engels gepresenteerd door een Brit en een Japanse in de vorm van een dialoog. Op de website vind je ondersteunend materiaal voor iedere les en een vrij actief forum om in contact te komen met anderen die interesse hebben in de Japanse taal.

Beginning Japanese Phrases

Heb je weinig tijd maar wil je toch je Japans bijspijkeren? De postcast Beginning Japanese Phrases behandelt in iedere korte aflevering slechts één zin of woord. Ideaal om bijvoorbeeld tijdens het tanden poetsen je taalkennis te ontwikkelen.

Deze podcast is vooral geschikt voor beginners, maar ook als je als iets verder bent met je studie kun je er waarschijnlijk nog wel wat van leren.

Podcasts voor gevorderden

Ook als je al wat verder bent met je studie dan kan een gratis podcast een mooie aanvulling zijn. Op dit niveau is er minder of geen uitleg meer in het Engels en ben je dus echt aangewezen op het Japans om de uitleg te begrijpen. Dit zijn onze 3 favorieten op een gevorderd niveau.

Nihongo con Teppei

In Nihongo con Teppei kletst Teppei over allerlei Japanse onderwerpen. De focus ligt dus niet direct op het leren van woorden en grammatica, maar is vooral geschikt om je luistervaardigheid te vergroten. Teppei spreekt duidelijk en gebruikt begrijpelijke taal.

Deze podcasts zijn uitermate geschikt als je het gevoel hebt dat het beginnersniveau wat te makkelijk geworden is voor je en je een nieuwe uitdaging zoekt. De aflevering Nihongo con Teppei zijn relatief kort en behandelen per keer slechts één onderwerp.

Kevinvin Sleepy Japanese

Vind je het prettig om voor het slapen gaan nog even een podcast te luisteren? Met Kevinvin Sleepy Japanese val je in slaap tijdens het leren. Kevin vertelt in zijn korte aflevering met rustige, diepe stem over allerhande onderwerpen. Dit doet hij vrijwel volledig in het Japans, met hier en daar een Engelse vertaling voor een moeilijk woord.

Miku Real Japanese

Zoals de titel al zegt is Miku een echte Japanse. Voor ze begon met het maken van podcasts was ze al actief op YouTube. In haar afleveringen gaat ze in gesprek met Japanse docenten en YouTubers over het leren van de Japanse taal en interessante aspecten van de Japanse cultuur. Dit doet ze uiteraard volledig in het Japans, maar wel in begrijpelijke taal.

De afleveringen zijn vrij kort en hoewel Miku misschien soms iets te snel spreekt als je net begint met het verbeteren van je luistervaardigheid is dit een prima podcast om te wennen aan een natuurlijke manier van Japans spreken.

Nihongo Picnic

Ako-sensei neemt je mee op reis door de Japanse taal in duidelijk gemarkeerde niveaus. Iedere aflevering heeft een classificatie waardoor je direct het niveau kunt aflezen en dus heel nauwkeurig kunt kiezen welke lessen het meest geschikt zijn voor je. De niveaus zijn gemarkeerd met de volgende emoji:

  • 🚲 staat voor aflevering op N4 niveau, relatief makkelijk dus
  • 🚃 staat voor aflevering op N3 niveau, dus iets moeilijker
  • 🚀 staat voor aflevering op N2 niveau, de lastigsten
  • 👥 staat voor interviews