Kansai International Airport (KIX)

De internationale luchthaven Kansai International Airport is een van de belangrijkste luchthavens van Japan. Dit vliegveld, aangeduid met de code KIX, ligt op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van het centrum van Osaka. Ook voor steden als Kyoto, Nara en Kobe is Kansai International Airport de aangewezen bestemming.

De internationale luchthaven van Osaka is aangelegd op een opgespoten eiland in de Baai van Osaka. Kansai International Airport is sinds 1994 in gebruik, toen het vrijwel alle internationale en een deel van de binnenlandse routes overnam van Itami Airport, dat veel dichter bij het centrum ligt.

Kansai International Airport bestaat uit twee terminals. Terminal 1 is een langgerekt modern gebouw dat gebruikt wordt voor zowel internationale als binnenlandse vluchten. Het treinstation ligt direct naast Terminal 1. In 2012 is Terminal 2 in gebruik genomen, een veel Spartaanse gebouw waar de vluchten van de budget maatschappijen worden afgehandeld. De belangrijkste verbinding tussen de twee terminals is een gratis shuttle bus.