Temaki sushi, lekker als kerst diner tijdens de feestdagen

Temaki sushi

Sushi is een echt feestmaal. Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Vier kerst dit jaar Japanse stijl.

Tofu no miso-shiru

Tofu no miso-shiru

Een paar dingen horen bij iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep. Vandaag laat ik je zien hoe je snel en makkelijk zelf miso-soep kunt koken.

Buta-niku no miso itame

Buta-niku no miso itame

Misschien denk je bij roerbakken niet aan Japans eten. Vandaag een eenvoudig recept om zelf een Japanse roerbak schotel te maken: buta-niku no miso itame.

Komkommer su no mono

Wakame su no mono

Een Japanse maaltijd bestaat uit meerdere gerechten. Vandaag een recept voor wakame su no mono, een lekker en makkelijk bijgerecht.

Yakisoba

Yakisoba

In Japan eten we vaak noedels. Je kunt ze makkelijk zelf koken. Vandaag een lekker recept voor Japanse bami met saus: yakisoba. Veel plezier!

Kakiage tempura

Kakiage tempura

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Niku-miso

Niku-miso

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is geen gerecht maar een topping die je kunt gebruiken op andere dingen, zoals noedels of rijst. Veel kookplezier!

Okonomiyaki

Een van de leukste gerechten om te eten als je naar Osaka reist is okonomiyaki, de Japanse versie van de pannenkoek. Ook in Hiroshima is de okonomiyaki populair. Japanse pannenkoeken zijn niet zoet zoals vaak in Nederland het geval is. Wij doen er allerlei hartige ingrediënten in. In het beslag zit altijd kool en weten doen er altijd lekker veel hartige saus en mayonaise op. Veel plezier met dit recept!

Japanse omelet

Tamagoyaki

In Japan zijn we dol op eieren. Onze omeletten hebben een typisch Japanse smaak en zijn zowel warm als koud erg lekker. Vandaag laat ik zien hoe je makkelijk een Japans omelet bakt.

Japanse gefrituurde kip

Karaage

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.