Kakiage tempura

Kakiage tempura

In de Japanse keuken frituren we graag. We bakken bijvoorbeeld graag kip. Ook gefrituurde groente vinden we erg lekker. Hier een recept om gemakkelijk en lekker Japanse kakiage tempura te maken. Veel plezier!

Niku-miso

Niku-miso

In Japan eten we veel noedels en rijst. We zijn dol op deze dingen, maar doen er graag een schepje bovenop om het nog lekkerder te maken. Niku-miso is geen gerecht maar een topping die je kunt gebruiken op andere dingen, zoals noedels of rijst. Veel kookplezier!

Okonomiyaki

Een van de leukste gerechten om te eten als je naar Osaka reist is okonomiyaki, de Japanse versie van de pannenkoek. Ook in Hiroshima is de okonomiyaki populair. Japanse pannenkoeken zijn niet zoet zoals vaak in Nederland het geval is. Wij doen er allerlei hartige ingrediënten in. In het beslag zit altijd kool en weten doen er altijd lekker veel hartige saus en mayonaise op. Veel plezier met dit recept!

Japanse omelet

Tamago-yaki

In Japan zijn we dol op eieren. Onze omeletten hebben een typisch Japanse smaak en zijn zowel warm als koud erg lekker. Vandaag laat ik zien hoe je makkelijk een Japans omelet bakt.

Japanse gefrituurde kip

Karaage

In de Japanse keuken koken we veel met kip. Van bijna alle delen van de kip weten we wel wat lekkers te maken. Vandaag kook ik Japanse gefrituurde kip.

spinazie goma-ae

Horenso goma-ae

Van spinazie wordt je sterk! Vraag maar aan Popeye. Veel Nederlanders vinden spinazie verder saai. In Japan maken we er een lekkernij van door er een beetje sesam saus doorheen te mengen.

Yaki-gyoza

Yaki-gyoza

De Japanse keuken heeft redelijk wat invloeden uit de Chinese keuken. Gyoza is daar een voorbeeld van. Het is een afgeleide van de Chinese dumplings of dim-sum. De Chinese versie wordt gestoomd. In Japan vinden we het lekker om de gyoza te bakken.

Kinpira gobo

Kinpira gobo

De gobo is een plant die we in Japan kennen maar niet in Nederland. Vroeger aten jullie hier in Europa deze plant ook. Wij doen er nog steeds veel lekkere dingen mee. Dit recept voor kinpira gobo is daar een voorbeeld van.

Aardappel salade

Poteto sarada

Jullie Nederlanders zijn aardappeleters. In Japan vinden we gekookte aardappels niet lekker. We maken er wel graag aardappel salade van. Vandaag een makkelijk recept voor Japanse aardappel salade. Natuurlijk heb ik van elke stap een foto gemaakt zodat je precies kunt zien wat je moet doen.

Gegrilde Japanese kip

Tebasaki

Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken.