Kinpira gobo

Kinpira gobo

De gobo is een plant die we in Japan kennen maar niet in Nederland. Vroeger aten jullie hier in Europa deze plant ook. Wij doen er nog steeds veel lekkere dingen mee. Dit recept voor kinpira gobo is daar een voorbeeld van.

Aardappel salade

Poteto sarada

Jullie Nederlanders zijn aardappeleters. In Japan vinden we gekookte aardappels niet lekker. We maken er wel graag aardappel salade van. Vandaag een makkelijk recept voor Japanse aardappel salade. Natuurlijk heb ik van elke stap een foto gemaakt zodat je precies kunt zien wat je moet doen.

Gegrilde Japanese kip

Tebamoto gril

Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken.

Buta no shoga-yaki

In Japan gebruiken we vaak varkensvlees. Je kunt er veel lekkere dingen mee maken. Dit is een recept voor varkensvlees met soja-gember saus.

Takikomi-gohan

Takikomi-gohan in rijst gekookt met paddestoelen en wortel. Het is een populair gerecht uit de traditionele Japanse keuken. Witte rijst is geen hoofdgerecht, maar door de toevoeging van een paar ingrediënten wordt het als takikomi-gohan de hoofdmoot van de maaltijd.