Bitchu-Takahashi

Bitchu-Takahashi

Bitchu-Takahashi historisch bergstadje Takahashi is een stadje in de bergen van de prefectuur Okayama. De historische stadskern aan de voet van een berg is goed bewaard gebleven. Je vindt er oude samoerai- en handelaarswoningen. Het pronkstuk van het Takahashi staat boven op de berg: Kasteel Matsuyama. Dit is het enige nog originele kasteel in Japan … Lees verder

Matsue

Matsue

Matsue stad van het water Matsue is de charmante hoofdstad van de prefectuur Shimane. De stad ligt aan zowel het Shinji Meer, het Nakaumi Meer en de Japanse Zee waaraan Matsue haar bijnaam “stad van het water” dankt. De meest bekende highlight van Matsue is het kasteel. Het is een meteen een mooie uitvalsbasis om … Lees verder

Yamaguchi

Aan het westelijke uiteinde van het hoofdeiland Honshu ligt Yamaguchi. Het is een mooie tussenstop tussen Hiroshima en Fukuoka.

Kurashiki

Kurashiki is een historisch handelscentrum. Goederen van het eiland Shikoku kwamen hier aan per boot en werden verder vervoerd naar het achterland.

Historische plekken: Atoombom Koepel

Hiroshima

Hiroshima is een bruisende havenstad in het westelijke puntje van het grootste Japanse eiland Honshu en een zwarte vlek in de geschiedenisboeken.