Biwako Meer

Biwako

Biwako westzijde Het meer Biwako in de prefectuur Shiga is het grootste meer van Japan. Het meer ligt ten noordoosten van Kyoto en strekt zich uit over een oppervlakte van 675 km2. Vanaf Biwako ligt een tunnelkanaal naar Kyoto dat bij Nanzen-ji over een aquaduct loopt. Dit kanaal was een belangrijke schakel in het handelsnetwerk … Lees verder

Omihachiman

Het provinciale stadje Omihachiman heeft een geheim: een goed bewaard gebleven historisch kanalenstelsel dat onder andere gebruikt werd door handelaars.

Kasteel Hikone

Hikone

Hikone is niet oud vesting- en handelsstadje op de oevers van het Biwa Meer. Het belangrijkste herkenninspunt in het stadje is Kasteel Hikone.

Waterbasin bij een schrijn in Kyoto

Kyoto

Oude tempels naast moderne kantoorgebouwen, nergens gaan oud en nieuw zo naadloos in elkaar over dan in de oude hoofdstad Kyoto.

Osaka

Osaka

Van oudsher is Osaka een stad van handelaren en handelaren zijn losbandiger dan de bourgeoisie. De gemoedelijke sfeer hangt nog steeds in de stad.

Mooi Japans stadje: Nara

Nara

1200 jaar geleden was Nara de eerste formele hoofdstad van Japan. De diepe historie proef je overal in de stad, en met name in Nara Park.

Kobe

Kobe

Als havenstad was Kobe een van de eerste steden van Japan waar westerlingen neerstreken. Dit geeft de stad een bijzondere cosmopolitische sfeer.

Himeji

Himeji

Op ongeveer een uur reizen met de trein vanaf Osaka ligt Himeji, een kleine maar bruisende havenstad in het centrum Kasteel Himeji.