Attractieparken in Japan

Attractieparken

Attractieparken in Japan

Veel van de parken in Japan zijn veilig en snel online te boeken via onze partner Klook.

Klook

Je kunt natuurlijk naar Japan komen voor de eeuwenoude cultuur en de prachtige gebouwen, maar je vind er ook de beste attractieparken van Azië. Onder de noemenswaardige parken horen namen thuis als Disney en Universal Studios.

Tijdens de economische bubbel van de jaren 1980 leek het of geld geen rol speelde. Door het hele land werden parken uit de grond gestampt. Nadat in 1992 de Japanse bubbel uit elkaar spatte moesten een aantal parken al snel hun deuren sluiten. Anderen zijn nog steeds open maar trekken bedroevend weinig bezoekers. Dit is direct terug te zien in het niveau van onderhoudt.

De grootste en beste parken van Japan hebben niet alleen de economische crisis overleefd, die hebben groei gevonden en trekken dagelijks duizenden bezoekers. Het zijn deze parken die we in deze reisgids belichten en die je als fan niet over mag slaan.

LET OP: in de meeste Japanse attractieparken betaal je voor toegang en vervolgens ook nog eens apart voor iedere attractie. Je kunt vaak wel een “norihodai” pas kopen waarmee je onbeperkt van alle attracties gebruik mag maken.

Attractieparken in Japan

 • Fuji-Q Highland

  Fuji-Q Highland

  Fuji-Q Highland heeft meest spectaculaire achterbanen van Japan. Het is de enige plek op aarde waar je Mount Fuji kunt zien vanuit de achtbaan.

 • Nagashima Spa Land

  Nagashima Spa Land

  Nagashima Spa Land is een attractiepark even buiten Nagoya. Het park staat vooral bekend vanwege een aantal spectaculaire achtbanen.

 • Tokyo Disneyland

  Tokyo Disneyland

  Tokyo Disneyland is het oudste Disney attractiepark buiten de Verenigde Staten. Het park is onderverdeeld in 7 zones met ieder een eigen thema.

 • Tokyo DisneySea

  Tokyo DisneySea

  Het attractiepark Tokyo DisneySea is een uniek Disney concept dat alleen in Tokyo te vinden is. In 2001 opende het park direct naast Tokyo Disneyland.

 • Universal Studios Japan

  Universal Studios Japan

  Universal Studios Japan in Osaka is het eerste Universal park in Azië en na Tokyo Disney het populairste attractiepark van Japan.