Attractieparken in Japan

Attractieparken

Je kunt natuurlijk naar Japan komen voor de eeuwenoude cultuur en de prachtige gebouwen, maar je vind er ook de beste attractieparken van Azië. Onder de noemenswaardige parken horen namen thuis als Disney en Universal Studios.

Tijdens de economische bubbel van de jaren 1980 leek het of geld geen rol speelde. Door het hele land werden attractieparken uit de grond gestampt. Nadat in 1992 de Japanse bubbel uit elkaar spatte moesten een aantal parken al snel hun deuren sluiten. Wat overbleef waren de grootsten en besten van Japan.

Attractieparken in Japan


Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland heeft meest spectaculaire achterbanen van Japan. Het is de enige plek op aarde waar je Mount Fuji kunt zien vanuit de achtbaan.

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land is een attractiepark even buiten Nagoya. Het park staat vooral bekend vanwege een aantal spectaculaire achtbanen.

Tokyo Disney

Tokyo Disneyland

Tokyo Disneyland is het oudste Disney attractiepark buiten de Verenigde Staten. Het park is onderverdeeld in 7 zones met ieder een eigen thema.

Tokyo Disneysea

Tokyo DisneySea

Het attractiepark DisneySea is een uniek Disney concept dat alleen in Tokyo te vinden is. In 2001 opende het park direct naast Disneyland.

Universal Studios Japan

Universal Studios Japan

Universal Studios Japan in Osaka is het eerste Universal park in Azië en na Tokyo Disney het populairste attractiepark van Japan.