Auto huren in Japan

Auto huren

Auto huren

Vergelijk het meest volledige aanbod van Japanse auto verhuurders op de Engelstalige website zijn ToCoo! Hier vind je het beste aanbod.

ToCoo!

Veel reizigers kiezen bij hun eerste reis door Japan voor de trein, en daar is niets mis mee. Echter de beste manier om in je eigen tempo Japan te ontdekken is met een auto. Een auto huren is makkelijk en autorijden in Japan is prima te doen als je gewend bent aan het Nederlandse verkeersbeeld. Het wegennet is uitstekend onderhouden en zeer uitgebreid. De meeste Japanners zijn in het verkeer net zo vriendelijk als elders. Alleen zul je moeten wennen aan het links rijden.

Ga je een auto huren in Japan dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zo heb je een internationaal rijbewijs nodig om te mogen autorijden en zien de verkeersborden er soms anders uit dan je gewend bent.

Auto huren in Japan

Route suggesties

Een auto huren is een goed begin, maar je hebt natuurlijk ook nog een route nodig. Hieronder vind je een aantal route suggesties langs toffe spots die met het openbaar vervoer moeilijk bereikbaar zijn. Klik op de route voor een uitgebreide beschrijving en natuurlijk een mooi kaartje.

 • Autoroute Kyushu

  Autoroute Kyushu

  Huur een auto in Fukuoka en rijd via Nagasaki, Kagoshima en Oita langs de prachtige kusten van Kyushu.

 • Autoroute Shikoku

  Autoroute Shikoku

  Ontdek Shikoku met een huurauto vanuit Osaka. Rijd via Awaji naar naar de kust van de Grote Oceaan.

 • Autoroute Tohoku

  Autoroute Tohoku

  Deze autoroute voert door de Tohoku regio. Rijd vanuit Tokyo via de Japanse Alpen naar de kust van de Japanse Zee en dan noordwaarts richting Aomori.

Veelgestelde vragen

Mag ik met mijn Nederlandse rijbewijs een auto besturen in Japan?

Jazeker! Je Nederlandse rijbewijs is ook geldig in Japan. Het enige wat je nodig hebt is een internationaal rijbewijs, wat fungeert als een vertaling. Het internationaal rijbewijs is voor minder dan EUR 20 te koop bij de winkels van de ANWB.

Aan welke kant van de weg rijdt het verkeer in Japan?

In Japan rijdt het verkeer links en zit het stuur aan de rechter kant van de auto. Hetzelfde dus als in Engeland en het tegenovergestelde van Nederland. Dat is een paar kilometer wennen, maar is snel gewoon.

Hoe is het verkeersbeeld in Japan?

Niet heel anders dan in Nederland. Het verkeer is heel geordend en houdt zich netjes aan de regels.