Sakurajima

Autoroute Kyushu

Auto huren

Voor deze autoroute door Tohoku huur je een auto in Fukuoka. Neem 4 tot 6 dagen de tijd om optimaal van de route te genieten.

Auto huren in Kyushu

Japan bestaat uit duizenden eilanden. Van de vier grootste eilanden is Kyushu het meest zuidelijk gelegen. De belangrijkste stad op het eiland is Fukuoka, aan de noordkust. Vanuit hier zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in de regio prima per trein te bereiken, maar om op ontdekking te gaan in het gevarieerde landschap kun je bijna niet zonder auto.

Met deze reisgids willen we je een handje helpen met het plannen van je eigen autoroute door Kyushu. Hiervoor hebben we een voorbeeldroute opgesteld. Deze route begint en eindigt in Kyushu. Past het beter in je reisschema, dan kun je er uiteraard voor kiezen om de route ergens anders te beginnen of om slechts een gedeelte van de route te gebruiken voor het plannen van je eigen reis.

Autoroute door Kyushu

Deze autoroute door Kyushu is een voorbeeldroute om je eigen reis te plannen. Het staat je vrij af te wijken van de beschrijving.

Minimale reistijd: 3 dagen

Fukuoka – Nagasaki

Hollandse Helling

Na het ophalen van de auto bij de verhuurder in Fukuoka beginnen we aan onze reis door Kyushu. We vertrekken in westelijke richting en volgen de route richting Nagasaki. Kies voor een route langs de kust als je ruim de tijd hebt, maar heb je minder tijd dan is de route door het binnenland sneller. Nagasaki is internationaal vooral bekend als tweede stad waar een atoombom tot ontploffing kwam aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar wist je dat Nagasaki van oudsher sterke banden met Nederland heeft gehad? Hier is nog steeds een en ander van terug te vinden, dus ga lekker op ontdekking!

Nagasaki – Amakusa

UNESCO Werelderfgoed Oura Kathedraal

Nagasaki ligt op een landtong en de snelste autoroute richting het zuiden van Kyushu is via het vasteland. Het is echter veel leuker om naar het zuidelijke puntje van de landtong te rijden en vanuit daar een veerboot te nemen naar de Amakusa Eilanden. De afgelegen eilanden hebben een prachtig landschap en een bijzondere geschiedenis. Vanwege de afgelegen ligging werd het een christelijk bolwerk toen aan het begin van de Edoperiode die religie werd uitgebannen. De verborgen christelijke locaties zijn zo bijzonder dat de UNESCO ze aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd heeft.

Amakusa – Makurazaki

Amakusa Eiland

Vanaf Amakusa reizen we verder in zuidelijke richting. Na een oversteek met de veerboot naar Nagashima rijden we langs de westkust van Kyushu in de richting van Kagoshima, de meest zuidelijke stad van formaat. De inwoners hebben een haat-liefde verhouding met de actieve vulkaan Sakurajima aan de overkant van de baai. Het borrelt altijd in de krater en uitbarstingen zorgen regelmatig voor een laagje as in de stad. Wij laten de stad liever links liggen en rijden door naar Makurazaki op het zuidpuntje van de Satsuma Peninsula. Dit prachtige landelijke gebied staat vooral bekend vanwege de natuurlijke warmwaterbronnen.

Makurazaki – Hetsuka

Ibusuki

Na wat ontspanning in het warme water van Makurazaki en de Satsuma Peninsula rijden we verder langs de zuidkust van Kyushu. Bij Ibusuki stuiten we op Baai van Kagoshima, waar we gelukkig met een veerbootje kunnen oversteken naar Minamiosumi aan de oostzijde. Vanaf hier steken we de landtong over richting de kust van Hetsuka. Dit spectaculaire stukje kust is door duizenden jaren van beukende golven vormgegeven.

Hetsuka – Nichinan

Nichinan

Vanaf Hetsuka vervolgens we de reis langs de Shibushi Baai en langzaam draaien we in noordelijke richting. We hebben de oostkust van Kyushu bereikt bij Nichinan. Hier worden een ruige kustlijn afgewisseld door laidback stranden. Doe je deze route in de zomer, dan is dit een bijzonder geschikte plek om de auto een paar uur te parkeren en een duik te nemen in de Grote Oceaan.

Nichinan – Hyuga

Kaap Hyuga

Vanaf Nichinan volgen we de oostkust van Kyushu in noordelijke richting. We passeren de stad Miyazaki, een laidback stad met een subtropisch klimaat waar je prima een dagdeel sightseeing of een overnachting kunt plannen. Na ons bezoek aan Miyazaki volgen we de ruige vulkanische kust noordwaarts. Als surfen je ding is, kun je hier bij een van de rustige strandjes een surfplank huren en van de golven genieten. Zwemmen kan hier trouwens ook prima. We blijven de kust volgen tot aan Kaap Hyuga.

Hyuga – Aso

Mount Aso

Als we Kaap Hyuga gepaseerd zijn slaan we linksaf het binnenland in en rijden richting Mount Aso, een actieve vulkaan in het midden van Kyushu. De caldera rond Mount Aso heeft een doorsnee van 25 kilometer en een omtrek van 100 kilometer. Daarmee is het een van de grootsten ter wereld. Als de vulkaan rustig is, is de krater toegankelijk voor bezoekers. Het land rond de vulkaan is enorm vruchtbaar en daardoor bijzonder groen.

Aso – Beppu

Beppu Jigoku

Het hoge niveau van vulkanische activiteit in de regio rond Mount Aso zorgt voor een groot aantal natuurlijke warmwaterbronnen. Vanaf Mount Aso rijden we verder in de richting van Beppu, een van de meest bekende kuuroorden van Japan waar de vulkanische bronnen de belangrijkste trekpleister zijn. De bronnen voorzien tientallen openbare badhuizen van warm water en in de Hellen van Beppu zorgen een aantal kokende meertjes voor een spectaculair landschap.

Beppu – Fukuoka

Dazaifu

Als we uit Beppu vertrekken begint het laatste deel van deze autoroute door Kyushu. We sturen de huurauto weer in de richting van Fukuoka, maar onderweg kunnen we nog wel een mooie stop maken in het stadje Dazaifu. Hier is zo’n 1.300 jaar aan geschiedenis te vinden, want lange tijd was dit het bestuurlijke centrum van de regio. Tegenwoordig is het Shinto heiligdom Dazaifu Tenmangu een van de belangrijkste trekpleisters. Na een kopje groene thee met wat lokale lekkernijen is het tijd om de auto terug te brengen naar de verhuurder in Fukuoka.