Camper huren in Japan

Camper huren in Japan

Camper huren in Japan via Travelhome.nl

Denk je aan Japan, dan is de kans klein dat je aan kamperen denkt. Denemarken is een kampeerland. Of Oostenrijk. Maar niet Japan. Niet alleen niet voor Nederlanders (tent mee in vliegtuig = niet handig), ook niet voor Japanners. Niets is echter minder waar. Japan is een uitstekend kampeerland om te verkennen met een camper.

Camper huren

Je rijdt niet even met je tent in je achterbak of je caravan op je trekhaak naar Japan. Gelukkig hoef je dat niet te zien als een belemmering. Japan heeft namelijk inmiddels een plekje veroverd op de lijst met populaire bestemmingen om een camper te huren.

En daarmee is Japan in goed gezelschap. Bekende camperlanden zijn Nieuw-Zeeland, Australië, IJsland en de Verenigde Staten. In dat lijstje hoort Japan inmiddels ook thuis.

Uiteraard betekent dat ook dat de keuze aan aanbieders gestaag toeneemt. Hier bij Ervaar Japan vinden we in ieder geval de volgende aanbieders de moeite waard om te vermelden:

Travelhome.nl

Travelhome.nl is één van de grootste Nederlandse aanbieders en valt onder de paraplu van de ANWB. Ze hebben nu ook een prachtig aanbod in Japan en gaan verder dan alleen het verhuren van campers, ze kunnen een volledige reis voor je samenstellen.

Yappari Kyushu

De Nederlandse Jaap woont al jaren in Japan en onder de naam Yappari Kyushu verhuurt hij vanuit Fukuoka in het zuiden campers. Voor Nederlanders is het prettig om in de eigen taal te kunnen communiceren.

Japan Campers

Als je je kampeerreis in Tokyo wilt beginnen dan is dit een goed beginpunt. Kies uit een ruim aanbod van verschillende maten en luxe. Een unieke service is dat je nacht gratis in het guesthouse van de verhuurder kunt verblijven voor of na je trip.

Camper rijden

De meeste campers mag je besturen met een gewoon autorijbewijs, tenzij je voor zo’n grote Amerikaanse joekel kiest natuurlijk. In Japan mag je met je Nederlandse rijbewijs gewoon autorijden, mits je voor vertrek even bij de ANWB langs gaat om een Internationaal Rijbewijs te halen, tenzij je bij toeval een Japans rijbewijs hebt natuurlijk. Dat is feitelijk niets meer dan een vertaling van de categorie van je rijbewijs en kost nog geen twee tientjes.

In Japan rijden ze links, dus dat is even wennen. De bewegwijzering is op de hoofdroutes ook in het Engels. En ach, neem je eens een verkeerde afslag dan voegt dat alleen maar toe aan het avontuur. Navigatie apps als Apple Maps en Google Maps werken prima in Japan. Een Japanse simkaart in je telefoon is wel aan te raden als je ‘m gebruikt om te navigeren.

Japanners rijden over het algemeen erg netjes, en er zijn nauwelijks verrassende verkeersregels waar je over zult vallen. Lees wel even de 9 dingen die je moet weten over autorijden in Japan.