Internationaal rijbewijs, autorijden in Japan

Internationaal rijbewijs voor Japan in 4 stappen

Internationaal rijbewijs Japan

Het internationaal rijbewijs vraag je eenvoudig aan in een ANWB Winkel.

International rijbewijs aanvragen bij de ANWB

Ga je binnenkort op reis naar Japan? Ben je van plan om tijdens je reis naar Japan een auto te huren? Autorijden in Japan is simpel, maar vergeet niet je internationaal rijbewijs! Tenzij je een Japans rijbewijs hebt natuurlijk…

Japanners gedragen zich in het verkeer ongeveer zoals wij Nederlanders. Er is niets te bespeuren van de chaos die je in veel andere Aziatische landen op de weg ziet. Uiteraard zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moeten houden. Ook zul je in je reisbudget rekening moeten houden met tol; Japanse snelwegen zijn tolwegen.

Best belangrijk, anders krijg je flink de deksel op je neus, is je rijbewijs. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Japan, maar wat je precies mag rijden met een A of een B rijbewijs weet geen Japanse politieagent. Daar MOET je dus een extra bewijs van bij je hebben.

Gelukkig heeft de internationale gemeenschap het internationaal rijbewijs uitgevonden. Feitelijk is dat niet meer dan een vertaling van de categorie van je rijbewijs. We zullen je de internationale verdragen die hierover gaan besparen (mocht je toch interesse hebben in de details, kijk dan eens op Wikipedia).

Wat je wel wilt weten: Je hebt in Japan een internationaal rijbewijs nodig.

International rijbewijs Japan

Internationaal rijbewijs aanvragen

En hoe kom je daar aan? Dat is gelukkig eenvoudig! Het internationale rijbewijs is te koop bij de ANWB. Met een pasfoto, je Nederlandse rijbewijs en 5 minuten aan de balie slaag je eenvoudig. Geen moeilijke testen of “mag dat” vragen. Alleen even € 18,95 afrekenen en je bent klaar voor je reis! Ben je ANWB-lid, dan krijg je zelfs nog € 1 korting.

Internationaal rijbewijs, autorijden in Japan
 1. Naar de ANWB winkel

  Ga naar de dichtstbijzijnde ANWB winkel. Als je niet weet waar die is, kijk dan op deze pagina op de ANWB website.

 2. Naar de balie

  Ga in de ANWB winkel naar de balie, vaak zit die direct naast de kassa, en vertel daar wat je komt doen: een internationaal rijbewijs aanvragen.

 3. Gegevens

  De ANWB medewerker vraagt je om je Nederlandse rijbewijs en neemt daar een aantal gegevens van over. Is je rijbewijs niet in Nederland uitgegeven (omdat je bijvoorbeeld een tijdje in het buitenland hebt gewoond), zorg dan ook voor bewijs dat je in Nederland woont. Vaak is een bank afschrift of een brief van bijvoorbeeld de Belastingdienst voldoende. Met een paar stempels wordt het document officieel.

 4. Afrekenen

  Het enige wat je nu nog hoeft te doen is af te rekenen, en klaar!

Geschatte kosten: 18.95 EUR

Leveren:

 • 2 pasfoto's
 • je Nederlandse rijbewijs

Ben je alleen nog maar aan het dromen over een reis naar Japan, of zijn de plannen al gemaakt? Misschien moet je nog een huurauto boeken? Daar kunnen wij je bij helpen!