Beste reistijd voor Japan

Beste reistijd voor Japan

Op deze pagina

Weer in Japan

Komende dagen in Tokyo
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Beste reistijd voor Japan
Beste reistijd voor Japan
Beste reistijd voor Japan
27°C
28°C
28°C
37°C
34°C
33°C
matige regen
lichte regen
lichte regen

Heb je besloten een reis te plannen naar Japan? Dat is een goede eerste stap! Wellicht heb je al een en ander gelezen over het weer in Japan en wil je natuurlijk weten wanneer de beste reistijd is om naar Japan te vertrekken. Op deze pagina helpen we je daarmee.

Beste reistijd voor Japan
Een blauwe lucht en een prettige temperatuur zorgt voor een onvergetelijke reis.

Beste reistijd

Over het algemeen geld dat de beste tijd om naar Japan te reizen in de lente is. In de maanden april en mei is de temperatuur aangenaam en als je het een beetje mikt kun je de bloei van de kersenbloesem meepikken. Vanaf eind mei begint het regenseizoen, dus de hele maand juni moet je rekening houden met stevige buien. Na het regenseizoen begint een bloedhete zomer die bovendien behoorlijk vochtig kan zijn. Voor mensen die gewend zijn aan het Nederlandse klimaat is de Japanse zomer eigenlijk te heet. In september koelt het alweer een beetje af maar trekken er zo nu en dan tyfoons over Japan. Oktober en november zijn weer aangenaam qua temperatuur en zijn de herfstbladeren prachtig.

april, mei, oktober, november

Beste reistijd per stad

  • Beste reistijd voor Kyoto

    Beste reistijd voor Kyoto

    Wat de beste reistijd voor Kyoto is hangt natuurlijk af van wat je graag wilt zien, maar het weer speelt natuurlijk een grote rol.