Gion

Beste reistijd voor Kyoto

Het weer

Komende dagen in Kyoto
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Beste reistijd voor Kyoto
Beste reistijd voor Kyoto
Beste reistijd voor Kyoto
26°C
26°C
26°C
36°C
35°C
32°C
zware regenval
licht bewolkt
matige regen

Wat de beste periode is om naar Kyoto te reizen hangt natuurlijk af van wat je graag wilt zien, maar het weer speelt natuurlijk een grote rol. Wil je bijvoorbeeld graag het spektakel van de kersenbloesems meemaken dan is de beste reistijd eind maart. Winters zijn vrij koud en zomers juist weer broeierig warm. Plan je reis dus zo dat je op een moment in Japan bent dat jij comfortabel vindt.

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
8°C9°C13°C20°C24°C27°C31°C33°C29°C23°C17°C11°C
onbewolktonbewolktlicht bewolktlicht bewolktafwisselend zon en regenregenafwisselend zon en regenonbewolktafwisselend zon en regenlicht bewolktlicht bewolktonbewolkt
Bron: Japan Meteorological Agency

Behalve het weer speelt natuurlijk ook je reisbudget mee. Tijdens het hoogseizoen schieten prijzen van vliegtickets en hotels omhoog.

Hoogseizoen: april, mei en augustus
De bloei van de kersenbloesem en Golden Week, een aaneenschakeling van feestdagen begin mei, zorgen in de lente voor hogere prijzen. In augustus vallen ook een paar vrije dagen na elkaar.

Tussenseizoen: juni, juli, september, oktober, november en december
In juni valt veel regen en in juli is de broeierig warme zomer op haar hoogtepunt. September, oktober, november en begin december zijn qua temperatuur comfortabel maar omdat er in deze periode nauwelijks feestdagen vallen reizen Japanners minder.

Laagseizoen: januari, februari en maart
De winters in Japan kunnen best koud zijn, dus is het niet de beste reistijd. Prijzen van vliegtickets en hotels liggen daarentegen wel een stuk lager en het is lekker rustig bij alle bezienswaardigheden.

Beste reistijd voor Kyoto
De kersenbloesem bloeit in het Maruyama Park in april, de beste reistijd voor Kyoto.

Beste reistijd voor Kyoto

Beste reistijd

april & mei

De beste reistijd voor een reis naar Kyoto is in april en mei. In deze maanden is de temperatuur comfortabel en is het weer stabiel. Vanaf eind maart trekt de kersenbloesem over Japan van zuid naar noord, dus die kun je mooi meepakken. Let wel op de Golden Week periode (29 april t/m 5 mei) want dan hebben veel Japanners vrij en is het op veel plekken druk.

Ook prima

september, oktober & november

De op één na beste periode voor je reis is in de herfst. De broeierig hete zomer is voorbij en de temperaturen, maar vooral ook de luchtvochtigheid dalen weer tot een comfortabel niveau. Bovendien valt deze periode buiten het hoogseizoen, wat positief uitpakt voor je reisbudget.

Niet optimaal

december, januari, februari & maart

Het is kouder en er kan zo nu en dan een laagje sneeuw vallen in Kyoto. Gelukkig is het over het algemeen zonnig en is de winter in Kyoto een aantal graden warmer dan in Nederland. Het is bij de belangrijke bezienswaardigheden een stuk rustiger dan in het hoogseizoen en prijzen van hotels liggen laag. De stad is echter verre van uitgestorven. Het bruisende stadsleven gaat ook in de winter gewoon door.

Beter niet

juni, juli & augustus

In juni kent Kyoto, net als de rest van Japan, een regenseizoen. Dat betekent bijna dagelijks fikse buien afgewisseld door opklaringen. Juli en augustus zijn broeierig heet en omdat Kyoto in een dal ligt omringd door bergen kan de warmte nergens heen. Er is wel wat verkoeling te vinden op de bergtoppen rond de stad en in deze maanden vinden de zomerfestivals plaats. Het Gion Festival is een van de grootste traditionele festivals van Japan. Traditionele houten praalwagens trekken door de straten van de stad.