Chubu

Chubu

Chubu

Chubu is de centrale regio van Japan, ingeklemd tussen de regio’s Kansai in het zuidwesten en Kanto in het noordoosten. Kansai en Kanto zijn de meest dichtbevolkte gebieden van Japan vanwege een beschutte ligging en relatief veel vlakke grond. De Chubu regio daarentegen omvat veel berggebieden, waaronder de Japanse Alpen. Van oudsher volgden reizigers tussen Kansai en Kanto de hoofdroutes langs de kust en door de bergen.

De belangrijkste stad in deze regio is de grote haven- en industriestad Nagoya in het westen. In het oosten van de regio, tegen de grens met Kanto aan, ligt Mount Fuji.

Het gebergte van de Japanse Alpen heeft reizigers veel te bieden. In de winter trekken de skigebieden in de regio veel binnenlandse en buitenlandse wintersportfanaten. In de zomer is de natuur de grootste trekpleister. Het hele jaar door vormen de onsen warmwaterbronnen in het gebied een heerlijke aanvulling voor vermoeide reizigers om te ontspannen.

In totaal telt de regio 9 prefecturen. De 3 prefecturen aan de Japanse Zee (Fukui, Ishikawa en Toyama) worden ook wel Hokuriku sub-regio genoemd. De zuidelijke 3 prefecturen (Aichi, Shizuoka en Gifu) vormen samen de sub-regio Tokai. Tot slot de 3 berg-prefecturen Nagano, Niigata en Yamanishi heten samen Koshinetsu.

Chubu reisgidsen


 • Fujikawaguchiko

  Fujikawaguchiko

  In het gebied rond Fujikawaguchiko liggen vijf prachtige meren. Het uitzicht op Mount Fuji vanaf dit gebied is iconisch.

 • Fukui

  Fukui

  In de bossen en langs de rotsachtige kusten rond de stad Fukui liggen een paar prachtige pareltjes.

 • Inuyama

  Inuyama

  Het stadje Inuyama, iets ten noorden van Nagoya, is vooral bekend vanwege het kleine maar prachtige originele samoerai kasteel.

 • Izu

  Izu

  Het schiereiland Izu staat bekend vanwege de onsen resorts, prachtige kust, heerlijke stranden en ongerepte natuur in het binnenland.

 • Kanazawa

  Kanazawa

  Kanazawa ligt knus tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen en heeft veel te bieden aan reizigers. Je vindt er prachtige historische plekken musea.

 • Karuizawa

  Karuizawa

  Het charmante stadje Karuizawa, in de bergen tussen Nagano en Tokyo, is een populair zomer resort voor inwoners van de hoofdstad.

 • Kiso Vallei

  Kiso Vallei

  Vroeger liep de Nakasendo postweg tussen Tokyo en Kyoto door de Kiso Vallei. Een aantal nederzetting zijn bewaard gebleven.

 • Matsumoto

  Matsumoto

  De middelgrote stad Matsumoto ligt midden in de Japanse Alpen en is vooral bekend vanwege het statige zwarte kasteel.

 • Mount Fuji

  Mount Fuji

  Met een hoogte van 3.776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan en een nationaal symbool. Sinds mensenheugenis wordt de berg gezien als heilig.

 • Nagano

  Nagano

  Veel mensen kennen de naam Nagano van de Olympische Winterspelen 1998. Ook als reisbestemming is hier behoorlijk wat te ontdekken.

 • Nagoya

  Nagoya

  De stad Nagoya ligt in het industriële hart van Japan. Hoewel veel mensen Nagoya overslaan hoeft een bezoek aan de stad niet saai te zijn.

 • Nozawa Onsen

  Nozawa Onsen

  Diep in de bergen midden in Japan ligt het slaperige dorpje Nozawa Onsen. De lokale bevolking onderhoudt 13 kleine openbare badhuizen, gratis voor iedereen.

 • Takayama

  Takayama

  De kleine stad Takayama ligt in de bergen van de prefectuur Gifu, in centraal Japan. De geschiedenis van de stad gaat zo’n 2.000 jaar terug.

 • Yamanouchi

  Yamanouchi

  In Yamanouchi, diep in de bergen midden in Japan, wonen apen die zich in de winter warm houden in natuurlijke warmwaterbronnen.

Regionale treinpassen


Regionale treinpassen in Chubu

Chubu

Reis onbeperkt tussen de grote steden in de Chubu regio met deze treinpassen: