Chubu

Chubu is de centrale regio van Japan. De belangrijkste stad in deze regio is de grote haven- en industriestad Nagoya in het westen. In het oosten van de regio, tegen de grens met Kanto aan, ligt Mount Fuji.

In totaal telt Chubu 9 prefecturen. De 3 prefecturen aan de Japanse Zee (Fukui, Ishikawa en Toyama) worden ook wel Hokuriku sub-regio genoemd. De zuidelijke 3 prefecturen (Aichi, Shizuoka en Gifu) vormen samen de sub-regio Tokai. Tot slot de 3 berg-prefecturen Nagano, Niigata en Yamanishi heten samen Koshinetsu.

Chubu reisgidsen


Mount Fuji

Fujikawaguchiko

In het gebied rond Fujikawaguchiko liggen vijf prachtige meren. Het uitzicht op Mount Fuji vanaf dit gebied is iconisch.

Fukui

Fukui

In de bossen en langs de rotsachtige kusten rond de stad Fukui liggen een paar prachtige pareltjes.

Kasteel Inuyama

Inuyama

Het stadje Inuyama, iets ten noorden van Nagoya, is vooral bekend vanwege het kleine maar prachtige originele samoerai kasteel.

Izu

Izu

Het schiereiland Izu staat bekend vanwege de onsen resorts, prachtige kust, heerlijke stranden en ongerepte natuur in het binnenland.

Kasteel Kanazawa

Kanazawa

Kanazawa ligt knus tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen en heeft veel te bieden aan reizigers. Je vindt er prachtige historische plekken musea.

Karuizawa

Karuizawa

Het charmante stadje Karuizawa, in de bergen tussen Nagano en Tokyo, is een populair zomer resort voor inwoners van de hoofdstad.

Magome

Kiso Vallei

Vroeger liep de Nakasendo postweg tussen Tokyo en Kyoto door de Kiso Vallei. Een aantal nederzetting zijn bewaard gebleven.

Kasteel Matsumoto

Matsumoto

De middelgrote stad Matsumoto ligt midden in de Japanse Alpen en is vooral bekend vanwege het statige zwarte kasteel.

Mount Fuji

Mount Fuji

Met een hoogte van 3.776 meter is Mount Fuji de hoogste berg van Japan en een nationaal symbool. Sinds mensenheugenis wordt de berg gezien als heilig.

Nagano

Nagano

Veel mensen kennen de naam Nagano van de Olympische Winterspelen 1998. Ook als reisbestemming is hier behoorlijk wat te ontdekken.

Kasteel Nagoya

Nagoya

De stad Nagoya ligt in het industriële hart van Japan. Hoewel veel mensen Nagoya overslaan hoeft een bezoek aan de stad niet saai te zijn.

Nozawa Onsen

Nozawa Onsen

Diep in de bergen midden in Japan ligt het slaperige dorpje Nozawa Onsen. De lokale bevolking onderhoudt 13 kleine openbare badhuizen, gratis voor iedereen.

Takayama

Takayama

De kleine stad Takayama ligt in de bergen van de prefectuur Gifu, in centraal Japan. De geschiedenis van de stad gaat zo’n 2.000 jaar terug.

Yamanouchi

Yamanouchi

In Yamanouchi, diep in de bergen midden in Japan, wonen apen die zich in de winter warm houden in natuurlijke warmwaterbronnen.

Regionale treinpassen


Hokuriku Arch Pass

Hokuriku Arch Pass

Met de Hokuriku Arch Pass reis je 7 dagen onbeperkt met een aantal treinen in de boog tussen Tokyo, Kanazawa, Kyoto en Osaka.

Kansai Hokuriku Area Pass

Kansai Hokuriku Area Pass

Met de Kansai Hokuriku Area Pass reis je 7 dagen onbeperkt met alle JR treinen in de regio’s rond Osaka, Kobe, Kyoto en Kanazawa.

Kintetsu Rail Pass

Kintetsu Rail Pass

Met de Kintetsu Rail Pass reis je 1, 2 of 5 dagen onbeperkt met alle treinen van Kintetsu tussen Osaka, Kyoto, Nara, Yoshino en Nagoya.