Fujikawaguchiko

Fujikawaguchiko

Fujikawaguchiko reisgids

Fujikawaguchiko, het gebied rond de vijf meren aan de voet van Mount Fuji, staat ook bekend als Fujigoko of Fuji Five Lakes regio. Het gebied ligt ten noorden van Mount Fuji op 1.000 meter boven zeeniveau. De naam Fuji Five Lakes komt van de vijf meren in het gebied: Kawaguchi-ko, Sai-ko, Yamanaka-ko, Shoji-ko en Motosu-ko. Dit is een van de mooiste plekken om je te vergapen aan Mount Fuji en een goede uitvalsbasis voor het beklimmen van de berg.

Fujikawaguchiko is een resort gebied waar wandelen, skiën, vissen en kamperen slechts een greep uit het aanbod aan buiten activiteiten. Een Japans resort zou niets zijn zonder warmwater bronnen, dus er is keuze te over op het gebied van onsen. Het attractiepark Fuji-Q Highland is een van de populairste pretparken van Japan met name vanwege de fantastische achtbanen.

Openbaar vervoer


Het gebied Fujikawaguchiko is vrij groot. De belangrijkste stad in het gebied is Kawaguchiko. Vanaf verschillende grote stations in Tokyo rijden directe bussen naar Kawaguchiko Station.

Ook kun je kiezen voor de trein. De JR Chuo-lijn rijdt vanaf de stations Tokyo en Shinjuku naar Otsuki. Stap daar over op de private spoorwegmaatschappij Fujikyu Railway richting Kawaguchiko. De Japan Rail Pass is te gebruiken tussen Tokyo en Otsuki, maar is niet gelding in treinen van de Fujikyu Railway.

De belangrijke regionale transporthubs liggen rond de stations Kawaguchi en Fujisan op de Fujikyu Railway lijn. Vanaf beide stations rijden bussen naar alle uithoeken en bezienswaardigheden van de regio.

Omni Bus

 • Rode lijn: Vanaf Kawaguchiko Station rijdt deze lijn langs de oost- en noordkust van het Kawaguchi-ko Meer
 • Groene lijn: Rijdt vanaf Kawaguchiko Station langs de zuidkust van het Kawaguchi-ko Meer en door naar het Sai-ko Meer
 • Blauwe lijn: Deze lijn begint ook bij Kawaguchiko Station en rijdt richting de meren Shoji-ko en Motosu-ko

Fujikko Bus

De bussen van Fujikko Bus rijden richting het zuidoosten naar om het Yamanaka-ko Meer heen. Onderweg stoppen de bussen onder andere bij de Chureito Pagode en Oshino.

Mount Fuji World Heritage Loop Bus

Deze bus vertrekt iedere 90 minuten vanaf Kawaguchiko Station en rijdt een rondje langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden in de regio. Zo maakt de bus een stop bij de Chureito Pagode en Oshino.

Mount Fuji Pass

Mount Fuji Pass

Met de Mount Fuji Pass reis je onbeperkt met de trein en de bus in het gebied rond Mount Fuji, waaronder Fujikawaguchiko. Bovendien krijg je korting op een aantal bezienswaardigheden in de regio.

Overnachten in Fujikawaguchiko


In het hele gebied van Fujikawaguchiko liggen fantastische hotels op prachtige plekken. De grootste concentratie hotels vind je in het stadje Kawaguchiko. Ook aan de kusten van de meren liggen een aantal uitstekende hotels.

Kawaguchiko

Als centrale transport hub van de regio is Kawaguchiko de beste keuze als uitvalsbasis. Vanaf hier heb je met het openbaar verover een goede verbinding met de bezienswaardigheden. Hier hangt de sfeer van een echte stad met leuke restaurantjes, barretje en winkels.

Yamanaka

Het plaatsje Yamanaka ligt op de oostelijke overs van het Yamanaka-ko Meer. Hier is het een stuk rustiger dan in Kawaguchiko. Als dat is wat je zoekt, dan zit je in Yamanaka gebeiteld. Bovendien heb je ook vanuit hier een prima verbinding met een aantal van de belangrijke bezienswaardigheden van de regio.

Chureito Pagoda

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Fujikawaguchiko. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Fujikawaguchiko.

Zien & doen in Fujikawaguchiko


Chureito Pagoda

Chureito Pagoda

De Chureito Pagode, onderdeel van het heiligdom Arakura Sengen Jinja, is met Mount Fuji op de achtergrond hét iconische beeld van Japan.

Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland heeft de meest spectaculaire achterbanen van Japan. Het is de enige plek op aarde waar je Mount Fuji kunt zien vanuit de achtbaan.

City Guides


Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Fujikawaguchiko.

Van ons blog


 • Strandvakantie in Japan
  Waar denk jij aan als je aan Japan denkt? Cultuur? Geschiedenis? Het land heeft zoveel meer te bieden. Een strandvakantie in Japan is een leuke afwisseling.
 • 5 gave buitenactiviteiten in Japan
  In Japan is veel te beleven op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar wist je dat er ook veel gave buitenactiviteiten in Japan te doen zijn?
 • 4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo
  Tokyo is een bruisende bestemming. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, kies dan voor een van deze populaire weekend bestemmingen.