Fujikawaguchiko

Fujikawaguchiko

Weer in Fujigoko

Komende dagen in Fujikawaguchiko
woensdag
donderdag
vrijdag
17 apr
18 apr
19 apr
Fujikawaguchiko
Fujikawaguchiko
Fujikawaguchiko
10°C
8°C
5°C
21°C
13°C
19°C
lichte regen
matige regen
onbewolkt

Fujikawaguchiko, het gebied rond de vijf meren aan de voet van Mount Fuji, staat ook bekend als Fujigoko of Fuji Five Lakes regio. Het gebied ligt ten noorden van Mount Fuji op 1.000 meter boven zeeniveau. De naam Fuji Five Lakes komt van de vijf meren in het gebied: Kawaguchi-ko, Sai-ko, Yamanaka-ko, Shoji-ko en Motosu-ko. Dit is een van de mooiste plekken om je te vergapen aan Mount Fuji en een goede uitvalsbasis voor het beklimmen van de berg.

De regio is een resort gebied waar wandelen, skiën, vissen en kamperen slechts een greep uit het aanbod aan outdoor activiteiten. Een Japans resort zou niets zijn zonder warmwater bronnen, dus er is keuze te over op het gebied van onsen. Hier vind je ook het attractiepark Fuji-Q Highland, een van de populairste pretparken van Japan met name vanwege de fantastische achtbanen.

In deze reisgids laten we je zien wat er in de regio te doen is onder het kopje Zien & doen. Hoe je vanaf Tokyo naar dit gebied reist en hoe je binnen de regio van A naar B komt lees je onder het kopje Vervoer. Ook geven we je een aantal tips over waar je het beste kunt overnachten onder het kopje Hotels.

Zien & doen in Fujikawaguchiko


 • Chureito Pagoda

  Chureito Pagoda

  De Chureito Pagoda, onderdeel van het heiligdom Arakura Sengen Jinja, is met Mount Fuji op de achtergrond hét iconische beeld van Japan.

 • Fuji-Q Highland

  Fuji-Q Highland

  Fuji-Q Highland heeft meest spectaculaire achterbanen van Japan. Het is de enige plek op aarde waar je Mount Fuji kunt zien vanuit de achtbaan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Fujikawaguchiko. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Fujikawaguchiko.

Chureito Pagoda

Vervoer


Hotels


In het hele gebied van Fujikawaguchiko liggen fantastische hotels op prachtige plekken. De grootste concentratie hotels vind je in het stadje Kawaguchiko. Ook aan de kusten van de meren liggen een aantal uitstekende hotels.

 • Kawaguchiko

  Kawaguchiko

  Het stadje Kawaguchiko is de perfecte uitvalsbasis om het gebied te verkennen, centraal gelegen aan de grootste van de vijf meren.

 • Yamanaka

  Yamanaka

  Yamanaka ligt aan het op een na grootste meer, aan de oostzijde van Mount Fuji.

Van ons blog


 • Strandvakantie in Japan

  Strandvakantie in Japan

  Waar denk jij aan als je aan Japan denkt? Cultuur? Geschiedenis? Het land heeft zoveel meer te bieden. Een strandvakantie in Japan is een leuke afwisseling.

 • 5 gave buitenactiviteiten in Japan

  5 gave buitenactiviteiten in Japan

  In Japan is veel te beleven op het gebied van geschiedenis en cultuur, maar wist je dat er ook veel gave buitenactiviteiten in Japan te doen zijn?

 • 4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

  4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

  Tokyo is een bruisende bestemming. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, kies dan voor een van deze populaire weekend bestemmingen.