Chureito Pagoda

Chureito Pagoda

Chureito Pagoda

Chureito Pagoda

De Chureito Pagoda is een bekend gezicht voor veel Japanners. De pagode is gebouwd halverwege de berg Arakura met uitzicht op de stad Fujiyoshida in het Fuji Five Lakes district en in de verte Mount Fuji. Onderdeel van de Arakura Sengen Jinja, een Shinto heiligdom gewijd aan de berg, de Chureito Pagoda ligt 400 traptreden de berg op van de rest van de gebouwen. In 1963 werd de pagode toegevoegd aan het complex als vredesmonument.

Met name in de lente, als de roze gloed van de sakura over Japan trekt, en in de herfst, wanneer de bladeren rood kleuren, is het uitzicht vanaf de Chureito Pagoda adembenemend. Door de ligging en het uitzicht op Mount Fuji is deze plek ook erg populair onder fotografen. Een shot met Mount Fuji en de pagode (zie bovenaan deze pagina) is een van de stereotypische beelden van Japan.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het heiligdom Arakura Sengen Jinja ligt op 10 minuten lopen van Shimo-Yoshida Station op de Fujikyu Railway. De Mount Fuji World Heritage Loop bus stopt vlakbij het heiligdom bij de halte Chureito Iriguchi. Vanaf de hoofdgebouwen van Arakura Sengen Jinja ligt de Chureito Pagoda op 5 minuten loopafstand de heuvel op.