Chureito Pagoda

Chureito Pagoda

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Chureito Pagoda is een bekend gezicht voor veel Japanners. De pagode is gebouwd halverwege de berg Arakura met uitzicht op de stad Fujiyoshida in het Fuji Five Lakes district en in de verte Mount Fuji. Onderdeel van de Arakura Sengen Jinja, een Shinto heiligdom gewijd aan de berg, de Chureito Pagoda ligt 400 traptreden de berg op van de rest van de gebouwen. In 1963 werd de pagode toegevoegd aan het complex als vredesmonument.

Met name in de lente, als de roze gloed van de sakura over Japan trekt, en in de herfst, wanneer de bladeren rood kleuren, is het uitzicht vanaf de Chureito Pagoda adembenemend. Door de ligging en het uitzicht op Mount Fuji is deze plek ook erg populair onder fotografen. Een shot met Mount Fuji en de pagode (zie bovenaan deze pagina) is een van de stereotypische beelden van Japan.

Bereikbaarheid Chureito Pagoda

Het heiligdom Arakura Sengen Jinja en de pagode zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de hoofdgebouwen van het heiligdom ligt de pagode op 5 minuten loopafstand de heuvel op. Kies voor de bus of de trein om er te komen:

  • Fujikyu Railway station Shimo-Yoshida ligt op 10 minuten lopen vanaf de toegangspoort van het heiligdom.
  • Mount Fuji World Heritage Loop Bus stopt vlakbij het heiligdom bij de halte Chureito Iriguchi.