Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland

Fuji-Q Highland

Openingstijden

Dagelijks 9:00 – 17:00

Tickets

1 dag

v.a. € 38

Klook

Wat is er nou leuker dan een attractiepark met spectaculaire achtbanen? Een attractiepark met spectaculaire achtbanen aan de voet van Mount Fuji! Het attractiepark Fuji-Q Highland in het Fuji Five Lakes district is dit park, een van de meest populaire attractieparken van Japan. Het park probeert voorop te lopen op het gebied van spannende anime-thema attracties en recordbrekende achtbanen.

Zo vind je hier Takabisha, ’s werelds steilste achtbaan met een afdaling van 121 graden. De Eejanaika achtbaan gaat maar liefst 14 keer over de kop, ook een wereldrecord. Ook een van de snelste en de voormalige hoogste achtbanen ter wereld vind je hier.

Net buiten de ingang van het park staat Highland Resort Hotel & Spa, het officiële hotel van het park. Exclusief voor hotelgasten is er vroege toegang tot het attractiepark en gratis toegang tot het Fujiyama Museum en Fujiyama Onsen.

Achtbanen

Fuji-Q Highland staat bekend vanwege de spectaculaire achtbanen. De langste achtbaan van het park is Fujiyama. Toen die in 1996 in gebruik genomen werd was hij met 79 meter hoogte de hoogste achtbaan ter wereld en met 230 meter bovendien de langste continue afdaling. Inmiddels zijn die records elders in de wereld te vinden, maar nog steeds behoren de achtbanen hier tot de gaafste rides op aarde.

Fujiyama

Geopend:

1996

Hoogte:

79 meter

Lengte:

2.045 meter

Snelheid:

130 km/u

Over de kop:

0 keer

Do-Dodonpa

Geopend:

2001

Hoogte:

49 meter

Lengte:

1.244 meter

Snelheid:

180 km/u

Over de kop:

1 keer

Eejanaika

Geopend:

2006

Hoogte:

76 meter

Lengte:

1.153 meter

Snelheid:

126 km/u

Over de kop:

14 keer

Takabisha

Geopend:

2011

Hoogte:

43 meter

Lengte:

1.000 meter

Snelheid:

100 km/u

Over de kop:

7 keer

Fuji-Q Highland
De Fujiyama achtbaan, met Mount Fuji op de achtergrond, was tussen juli 1996 en januari 1997 de hoogste en snelste achtbaan ter wereld.

Bereikbaarheid Fuji-Q Highland

Het attractiepark is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vlak naast het park ligt Fujikyu-Highland Station. Hier stoppen de volgende treinen:

  • Fujikyuko-lijn van Fujikyu Railway, een private spoorlijn tussen Otsuki en Kawaguchiko. In Otsuki sluit de lijn aan op de JR Chuo-lijn vanuit Tokyo.

Fujikyu Railway werkt samen met JR, waardoor je zonder overstap van Shinjuku Station in Tokyo met een Limited Express trein naar Fuji-Q Highland kunt reizen. Op het gedeelte tussen Shinjuku en Otsuki is de Japan Rail Pass geldig. Vanaf Otsuki maakt de trein gebruik van het spoor van Fujikyu Railway, wat betekent dat op vanaf hier de Rail Pass niet meer geldig is en apart moet worden betaald.