Openbaar vervoer in Fujikawaguchiko

Openbaar vervoer in Fujikawaguchiko

Mount Fuji Pass

Met de Mount Fuji Pass reis je onbeperkt met de trein en de bus in het gebied rond Mount Fuji. Bovendien krijg je korting op een aantal bezienswaardigheden in de regio. Bestel de pas veilig via Klook.

Klook

Naar Fujikawaguchiko

Het gebied Fujikawaguchiko is vrij groot. De belangrijkste stad in het gebied is Kawaguchiko. Vanaf verschillende grote stations in Tokyo rijden directe bussen naar Kawaguchiko Station.

Ook kun je kiezen voor de trein. De JR Chuo-lijn rijdt vanaf de stations Tokyo en Shinjuku naar Otsuki. Stap daar over op de private spoorwegmaatschappij Fujikyu Railway richting Kawaguchiko.

LET OP: De Japan Rail Pass is te gebruiken tussen Tokyo en Otsuki, maar is niet gelding in treinen van de Fujikyu Railway.

De belangrijke regionale transporthubs liggen rond de stations Kawaguchi en Fujisan op de Fujikyu Railway lijn. Vanaf beide stations rijden bussen naar alle uithoeken en bezienswaardigheden van de regio.

Openbaar vervoer in Fujikawaguchiko

Openbaar vervoer in Fujikawaguchiko

Aangekomen in Fujikawaguchiko is de bus de aangewezen vorm van openbaar vervoer om rond te reizen. De belangrijkste hub in het busnetwerk is Kawaguchiko Station, waar bus en trein naadloos op elkaar aansluiten. Een paar verschillende vervoerders zorgen samen voor een goed dekkend netwerk.

Omni Bus

De vervoerder Omni Bus exploiteert een aantal lijnen die de meren in de regio met elkaar verbinden:

  • Rode lijn: Vanaf Kawaguchiko Station rijdt deze lijn langs de oost- en noordkust van het Kawaguchi-ko Meer
  • Groene lijn: Rijdt vanaf Kawaguchiko Station langs de zuidkust van het Kawaguchi-ko Meer en door naar het Sai-ko Meer
  • Blauwe lijn: Deze lijn begint ook bij Kawaguchiko Station en rijdt richting de meren Shoji-ko en Motosu-ko

Fujikko Bus

De bussen van Fujikko Bus rijden richting het zuidoosten naar om het Yamanaka-ko Meer heen. Onderweg stoppen de bussen onder andere bij de Chureito Pagode en Oshino.

Mount Fuji World Heritage Loop Bus

Deze bus vertrekt iedere 90 minuten vanaf Kawaguchiko Station en rijdt een rondje langs een aantal belangrijke bezienswaardigheden in de regio. Zo maakt de bus een stop bij de Chureito Pagode en Oshino.

Openbaar vervoer in Fujikawaguchiko

Mount Fuji Pass

Als je Fuji-Q Highland op je lijstje hebt staan om te bezoeken, dan is de Mount Fuji Pass zeker wat voor jouw. Met deze pas maak je 1, 2 of 3 dagen lang onbeperkt gebruik van al het openbaar vervoer in de Fujikawaguchiko regio en krijg je gratis toegang tot het attractiepark Fuji-Q Highland. Verder krijg je ook gratis toegang tot een kabelbaan en verschillende rondvaartboten.

LET OP: In Japanse pretparken betaal je toegang tot het park en toegang tot de attracties apart. Met deze pas is de toegang tot Fuji-Q Highland gratis en mag je 1 keer gratis in een attractie naar keuze.