Fukui

Fukui reisgids

Fukui is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. De stad ligt aan de kust van de Japanse Zee, de zee ten noordwesten van het hoofdeiland Honshu. Deze kust is beduidend dunner bevolkt dan de andere kant waar de grote steden als Tokyo en Osaka liggen.

De stad zelf heeft nauwelijks bezienswaardigheden die een reis die kant op interessant zouden maken. In de bossen en langs de rotsachtige kusten rond de stad vinden we wel een paar pareltjes.

Een van de grootste trekpleisters is de tempel Eihei-ji, een van de hoofdkwartieren van het Zen Boeddhisme. Kasteel Maruoka is een van de 12 kastelen die de turbulentie aan het einde van het feodale tijdperk van Japan overleefd heeft. Het dinosaurus museum even buiten de stad is een van de beste dino-musea ter wereld.

Openbaar vervoer


Veel van de bezienswaardigheden in Fukui liggen buiten het stadscentrum en zijn goed bereikbaar met trein of bus. Het belangrijkste openbaar vervoer knooppunt in de regio is Fukui Station. Ook als je van de ene bezienswaardigheid naar de andere reist is het vaak het eenvoudigst om via dit station te reizen. Om de regio te verkennen is een huurauto ook een goede optie. Rond het station zitten een aantal autoverhuurders.

Trein

Er zijn drie spoorwegmaatschappijen actief in de regio. JR verbindt de stad met KyotoOsakaKanazawa en Tokyo. Daarnaast zijn er twee lokale maatschappijen die voorzien in een goede dienstregeling.

  • JR: Behalve de verbinding met andere delen van Japan zorgt JR ook voor bereikbaarheid van de Ichijodani Asakura ruïnes
  • Echizen Railway: Onderhoudt een goede verbinding met het dinosaurus museum en Tojinbo
  • Fukui Railway: Minder relevant voor reizigers, omdat er geen bezienswaardigheden bediend worden.

Bus

Bus diensten in de regio worden verzorgd door de maatschappij Keifuku Bus. De bus is bij uitstek geschikt om naar Eihei-ji en Kasteel Maruoka te reizen.

Overnachten in Fukui


De beste plek om te overnachten in de regio is in de stad. Hier zit je centraal en zijn alle bezienswaardigheden prima te bereiken.

Fukui Station

Het aantal hotels is vrij beperkt. De meeste keuze heb je in het centrum van de stad rond het hoofdstationn. Buiten de stad vind je een aantal traditionele ryokan waar je kunt genieten van Japanse gastvrijheid op zijn best.

Tojinbo

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Fukui. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Fukui.

Zien & doen in Fukui


Eihei-ji

Eihei-ji

De tempel Eihei-ji is een eeuwenoude Zen Boeddhistische tempel gelegen diep in een oud bos in de buurt van de stad.

Fukui Dinosaurus Museum

Fukui Dinosaurus Museum

Het Fukui Dinosaurus Museum heeft zo’n 40 dino skeletten. Het museum is een belangrijk onderzoeksinstituut en een van de beste dino musea ter wereld.

Ichijodani Asakura ruïnes

Ichijodani Asakura ruïnes

De Ichijodani Asakura ruïnes zijn de voor een deel herbouwde overblijfselen van het dorp rond het voormalige Kasteel Ichijodani.

Kasteel Maruoka

Kasteel Maruoka

Kasteel Maruoka is een van de oudste kastelen van Japan en bovendien een van slechts 12 die nog volledig en in originele staat zijn.

Tojinbo

Tojinbo

De basalt klif van Tojinbo ligt aan de kust van de Japanse Zee, ten noorden van de stad. Een spectaculair wandelpad voert langs de top.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Fukui.

Van ons blog