Weer in Fukui

Komende dagen in Fukui
donderdag
vrijdag
zaterdag
25 jul
26 jul
27 jul
Fukui
Fukui
Fukui
23°C
24°C
25°C
31°C
34°C
33°C
matige regen
lichte regen
bewolkt

Fukui is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. De stad ligt aan de kust van de Japanse Zee, de zee ten noordwesten van het hoofdeiland Honshu. Deze kust is beduidend dunner bevolkt dan de andere kant waar de grote steden als Tokyo en Osaka liggen.

De stad zelf heeft nauwelijks bezienswaardigheden die een reis die kant op interessant zouden maken. In de bossen en langs de rotsachtige kusten rond de stad vinden we echter wel een paar pareltjes.

Een van de grootste trekpleisters is de tempel Eihei-ji, een van de hoofdkwartieren van het Zen Boeddhisme. Kasteel Maruoka is een van de 12 kastelen die de turbulentie aan het einde van het feodale tijdperk van Japan overleefd heeft. Het dinosaurus museum even buiten de stad is een van de beste dino-musea ter wereld.

In deze reisgids vertellen we je wat je kunt verwachten van een bezoek aan de stad en de omgeving. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je wat er allemaal te zien is en onder het kopje Vervoer lees je hoe je deze kant op reist. Heb je de tijd om rustig aan te doen tijdens je reis dan zou je een overnachting in de omgeving kunnen overwegen. Onder het kopje Hotels vertellen we je waar je het beste op zoek kunt gaan naar een slaapplek.

Zien & doen in Fukui


 • Eihei-ji

  Eihei-ji

  De tempel Eihei-ji is een eeuwenoude Zen Boeddhistische tempel gelegen diep in een oud bos in de buurt van de stad Fukui.

 • Fukui Dinosaurus Museum

  Fukui Dinosaurus Museum

  Het Fukui Dinosaurus Museum heeft zo’n 40 dino skeletten. Het museum is een belangrijk onderzoeksinstituut en een van de beste dino musea ter wereld.

 • Ichijodani Asakura ruïnes

  Ichijodani Asakura ruïnes

  De Ichijodani Asakura ruïnes zijn de voor een deel herbouwde overblijfselen van het dorp rond het voormalige Kasteel Ichijodani in de regio rond Fukui.

 • Kasteel Maruoka

  Kasteel Maruoka

  Kasteel Maruoka is een van de oudste kastelen van Japan en bovendien een van slechts 12 die nog volledig en in originele staat zijn.

 • Tojinbo

  Tojinbo

  De basalt klif van Tojinbo ligt aan de kust van de Japanse Zee, ten noorden van de stad Fukui. Een spectaculair wandelpad voert langs de top.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Fukui. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Fukui.

Tojinbo

Vervoer


Veel van de bezienswaardigheden in Fukui liggen buiten het stadscentrum en zijn goed bereikbaar met trein of bus. Het belangrijkste openbaar vervoer knooppunt in de regio is Fukui Station. Ook als je van de ene bezienswaardigheid naar de andere reist is het vaak het eenvoudigst om via dit station te reizen. Om de regio te verkennen is een huurauto ook een goede optie. Rond het station zitten een aantal autoverhuurders.

Trein

Er zijn drie spoorwegmaatschappijen actief in de regio. JR verbindt de stad met Kyoto, Osaka, Kanazawa en Tokyo. Daarnaast zijn er twee lokale maatschappijen die voorzien in een goede dienstregeling.

 • JR: Behalve de verbinding met andere delen van Japan zorgt JR ook voor bereikbaarheid van de Ichijodani Asakura ruïnes
 • Echizen Railway: Onderhoudt een goede verbinding met het dinosaurus museum en Tojinbo
 • Fukui Railway: Minder relevant voor reizigers, omdat er geen bezienswaardigheden bediend worden.

Bus

Bus diensten in de regio worden verzorgd door de maatschappij Keifuku Bus. De bus is bij uitstek geschikt om naar Eihei-ji en Kasteel Maruoka te reizen.

Hotels


De beste plek om te overnachten in de regio is in de stad. Hier zit je centraal en zijn alle bezienswaardigheden prima te bereiken.

Fukui Station

Het aantal hotels is vrij beperkt. De meeste keuze heb je in het centrum van de stad rond het hoofdstationn. Buiten de stad vind je een aantal traditionele ryokan waar je kunt genieten van Japanse gastvrijheid op zijn best.

Van ons blog