Eihei-ji

Eihei-ji

Eihei-ji

Eihei-ji

Ben je op zoek naar een serene Zen ervaring? Dan is Eihei-ji zowat het hoogtepunt. De tempel werd in 1244 gesticht door Dogen, dezelfde persoon die in 1228 de Soto school van het Zen Boeddhisme vanuit China introduceerde in Japan. De tempel ligt in een oud bos in de buurt van de stad Fukui. Nog steeds is dit een van de twee hoofdkwartieren van het Soto Zen Boeddhisme.

Het enorme tempelcomplex bestaat uit zo’n 70 gebouwen die grotendeels met elkaar verbonden zijn door overdekte wandelgangen.

Behalve een tempel is Eihei-ji ook een klooster. Het is zelfs mogelijk voor buitenstaanders om er de nacht door te brengen. Er wonen en werken continue tussen de 200 en 250 monniken in de tempel.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Fukui Station neem de Echizen Railway naar Eiheijiguchi Station. Vanaf hier rijdt een bus van de maatschappij Keifuku is ongeveer 15 minuten naar de tempel. Een paar keer per dag rijdt de Eiheiji Liner Bus rechtstreeks tussen Fukui Station en Eihei-ji.