Eihei-ji

Eihei-ji

Tickets & tours

Zoek en boek tickets & tours in de omgeving van Fukui via onze partner Viator.

Viator

Ben je op zoek naar een serene Zen ervaring? Dan is Eihei-ji zowat het hoogtepunt. De tempel werd in 1244 gesticht door Dogen, dezelfde persoon die in 1228 de Soto school van het Zen Boeddhisme vanuit China introduceerde in Japan. De tempel ligt in een oud bos in de buurt van de stad Fukui. Nog steeds is dit een van de twee hoofdkwartieren van het Soto Zen Boeddhisme.

Het enorme tempelcomplex bestaat uit zo’n 70 gebouwen die grotendeels met elkaar verbonden zijn door overdekte wandelgangen, speciaal ontworpen als bescherming tegen de zware sneeuw die hier in de winter valt.

Van de ruim 70 gebouwen zijn er een paar die je zeker gezien moet hebben. Zo is er de Sanmon Poort, herbouwd in 1749 en daarmee het oudste gebouw van het complex. De Grote Hal is het kloppend hart en het belangrijkste gebouw, met standbeelden van Boeddha. Ook de Joyoden, de Stichter’s Hal met het graf van de stichter Dogen, mag je eigenlijk niet overslaan.

Behalve een tempel is Eihei-ji ook een klooster. Het is zelfs mogelijk voor buitenstaanders om er de nacht door te brengen. Er wonen en werken continue tussen de 200 en 250 monniken in de tempel.

Bereikbaarheid Eihei-ji

Vanaf Fukui Station kun je kiezen tussen trein of bus voor je reis naar de tempel.

  • Bussen van de maatschappij Keifuku rijden ongeveer een keer per uur tussen Fukui Station en de tempel. De rit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Treinen van de Echizen Railway verbinden Fukui Station met Eiheijiguchi Station. De trein rijdt twee keer per uur en doet 25 minuten over de rit. Vanaf Eiheijiguchi kun je lopen (40 minuten) of de bus nemen (15 minuten).

LET OP: de Japan Rail Pass is niet geldig op de bussen van Keifuku en de treinen van de Echizen Railway.