Fukui Dinosaurus Museum

Fukui Dinosaurus Museum

Fukui Dinosaurus Museum

Fukui Dinosaurus Museum

Het Fukui Dinosaurus Museum ligt in de stad Katsuyama, net buiten Fukui. De locatie s geen toeval, want op een paar kilometer van het museum ligt de grootste opgraving van dinosaurusskeletten in Japan. Het museum is dan ook een belangrijk onderzoeksinstituut en wordt gezien als een van de beste dinosaurus musea ter wereld.

Het Fukui Dinosaurus Museum presenteert zo’n 40 dino skeletten, waaronder de Fukui-saurus en Fukui-raptor die uit de opgraving in de buurt komen. Verder staan er een aantal modellen op ware grote. Bij binnenkomst wordt je gegroet door een T-Rex.

Het museum is makkelijk toegankelijk voor buitenlandse bezoekers. Alle informatiepanelen zijn naast het Japans ook in het Engels.

Rakuten Travel

Tickets

Ervaar Japan werkt samen met tour website Rakuten Travel. Via Rakuten Travel koop je veilig en eenvoudig vooraf je toegangskaartjes voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bereikbaarheid

Vanaf Fukui Station rijdt de Echizen Railway naar Katsuyama. Vanaf het eindstation van de lijn in Katsuyama rijdt er een bus naar het Fukui Dinosaurus Museum. De bus rijdt niet erg frequent. Een taxi is een goed alternatief.