Fukui Dinosaurus Museum

Fukui Dinosaurus Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Fukui Dinosaurus Museum ligt in de stad Katsuyama, net buiten Fukui. De locatie is geen toeval, want op een paar kilometer van het museum ligt de grootste opgraving van dinosaurusskeletten in Japan. Het museum is dan ook een belangrijk onderzoeksinstituut en wordt gezien als een van de beste dinosaurus musea ter wereld.

Het museum presenteert zo’n 40 dino skeletten, waaronder de Fukui-saurus en Fukui-raptor die uit de opgraving in de buurt komen. Verder staan er een aantal modellen op ware grote. Bij binnenkomst wordt je gegroet door een T-Rex.

Het museum is makkelijk toegankelijk voor buitenlandse bezoekers. Alle informatiepanelen zijn naast het Japans ook in het Engels.

Bereikbaarheid Fukui Dinosaurus Museum

Vanaf Fukui Station rijdt de Echizen Railway naar Katsuyama. Vanaf het eindstation van de lijn in Katsuyama rijdt er een bus naar het museum. Bussen rijden 3 keer per uur en sluiten goed aan op de treinen.

Koop je via de widget links boven op deze pagina vooraf je kaartje, dan krijg je daar een bus- en treinpas bij voor de Echizen Railway en de bus van Katsuyama naar het museum.