Ichijodani Asakura ruïnes

Ichijodani Asakura ruïnes

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Ichijodani Asakura ruïnes zijn de voor een deel herbouwde overblijfselen van het dorp rond het voormalige Kasteel Ichijodani in de regio rond Fukui. Tijdens de hoogtijdagen in de middeleeuwen was dit de uitvalsbasis van de machtige Asakura Familie. Het stadje had in die tijd meer dan 10.000 inwoners en was het culturele en militaire centrum van de regio. Tijdens een aanval van een rivaal in 1573 werd het stadje volledig met de grond gelijk gemaakt.

Zo’n 400 jaar later, in 1967 begonnen archeologen met het blootleggen van de Ichijodani Asakura ruïnes. Een klein gedeelte van het stadje is inmiddels herbouwd zoals het er eeuwen geleden uitzag en fungeert als openluchtmuseum. Er staan nu een aantal samoerai huizen langs een straat van ongeveer 200 meter lengte. Een aantal van de huizen zijn ingericht om bezoekers een idee te geven van hoe mensen in die tijd leefden.

Voor toegang tot het openluchtmuseum met de herbouwde huizen moet je betalen. De rest van de opgravingen in het dal zijn vrij toegankelijk. In het vrij toegankelijke gedeelte zijn een aantal funderingen blootgelegd en zijn een aantal tuinen in ere hersteld. Er zijn een paar uitkijkpunten die een goed uitzicht verschaffen over het hele dal. Op de berg naast het dal stond vroeger Kasteel Ichijodani, maar daar is weinig meer van over.

Bereikbaarheid Ichijodani Asakura ruïnes

Het openluchtmuseum en de opgravingen zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Fukui Station kies je voor de volgende treinlijn:

  • JR Etsumi-Hoku-lijn richting Kuzuryuku, stap uit bij Ichijodani Station. Vanaf het station loop je in ongeveer 10 minuten naar de toegang tot het dal met de opgravingen. Het openluchtmuseum met de herbouwde huizen ligt op ongeveer 15 minuten vanaf de toegang tot het dal.