Ichijodani Asakura ruïnes

Ichijodani Asakura ruïnes

Ichijodani Asakura ruïnes

Ichijodani Asakura ruïnes

De Ichijodani Asakura ruïnes zijn de voor een deel herbouwde overblijfselen van het dorp rond het voormalige Kasteel Ichijodani in de regio rond Fukui. Tijdens de hoogtijdagen in de middeleeuwen was dit de uitvalsbasis van de machtige Asakura Familie. Het stadje had in die tijd meer dan 10.000 inwoners en was het culturele en militaire centrum van de regio. Tijdens een aanval van een rivaal in 1573 werd het stadje volledig met de grond gelijk gemaakt.

Zo’n 400 jaar later, in 1967 begonnen archeologen met het blootleggen van de Ichijodani Asakura ruïnes. Een klein gedeelte van het stadje is inmiddels herbouwd zoals het er eeuwen geleden uitzag. Er staan nu een aantal samoerai huizen langs een straat van ongeveer 200 meter lengte. Een aantal van de huizen zijn ingericht om bezoekers een idee te geven van hoe mensen in die tijd leefden.

Voor toegang tot het gedeelte met de herbouwde huizen moet je betalen. De rest van het dal is vrij toegankelijk. In het vrij toegankelijke gedeelte zijn een aantal funderingen blootgelegd en zijn een aantal tuinen in ere hersteld. Er zijn een paar uitkijkpunten die een goed uitzicht verschaffen over het hele dal. Op de berg naast het dal stond vroeger Kasteel Ichijodani, maar daar is weinig meer van over.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Vanaf Fukui Station neem de JR Kuzuryu lijn naar Ichijodani Station. Vanaf het station loop je in ongeveer 10 minuten naar de toegang tot de Ichijodani Asakura ruïnes. Het gedeelte met de herbouwde huizen ligt op ongeveer 15 minuten vanaf de toegang tot het dal.