Kasteel Maruoka

Kasteel Maruoka

Kasteel Maruoka, vlakbij de kuststad Fukui, is een van de oudste kastelen van Japan. Gebouwd in 1576 is het nu vooral bekend vanwege de donjon, de verdedigbare woontoren van het complex. Dat is ook het enige gebouw wat de tand des tijds overleefd heeft. Opvallend is de legende dat iedere keer als een vijand probeerde het kasteel te benaderen er een dichte mist over het gebied viel. De mist zorgde ervoor dat vijandelijke troepen het kasteel niet konden vinden en zorgde ook voor de bijnaam ‘Kasumi-ga-jō’ wat zoveel betekent als ‘mist kasteel’.

Kasteel Maruoka is een van de 12 kastelen die de turbulente tijd rond de Meiji-restauratie hebben overleefd. Het kasteel is relatief klein in vergelijking met kastelen zoals die in Himeji of Matsue. Van de drie verdiepingen is er één geheim en is niet te zien van buitenaf.

Alleen de hoofdtoren staat nog. De rest van het complex rond Kasteel Maruoka doet nu dienst als park. Ruim 400 kersenbomen zorgen in de lente voor een prachtige roze gloed en het is dan ook een populaire plek voor hanami.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Het dichtstbijzijnde treinstation in de buurt van Kasteel Maruoka is Maruoka Station. De wandeling van station naar kasteel is ongeveer 4 kilometer, maar gelukkig rijden er ook buurtbussen.