Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Ten noorden van de stad Fukui ligt Tojinbo, een spectaculaire basalt klif van ongeveer 1 kilometer lang. Over een periode van duizenden jaren hebben de golven van Japanse Zee de rotsen gevormd tot ruige kustlijn. De erosie heeft een aantal vijfhoekige en zeshoekige kolommen bloot gelegd, een zee bijzonder gezicht. Soortgelijke kolommen zijn op slechts twee andere plekken ter wereld te zien.

Een aantal wandelpaden leiden langs te steile afgronden, zonder afzettingen. Wees voorzichtig hier. De klif is vernoemd naar de monnik Tojinbo die, volgens een oude legende, hier van de rotsen in zee gevallen is. Ook vanaf de zee zijn de rotsen te zien. Bij mooi weer kun je een boottocht van 30 minuten maken langs de onderzijde van de klif.

Langs wandelroute van de parkeerplaats en bushalte naar de kust zijn een aantal restaurantjes en winkeltjes gevestigd. Ongeveer halverwege staat de Tojinbo Toren, vanwaar je een goed uitzicht hebt over het gebied. Je kunt vanaf hier echter de klif niet zien.

Aan het andere einde van het wandelpad dat langs de klif loopt ligt een klein vissersdorpje en kun je via een loopbrug oversteken naar het eilandje Oshima. Op het eiland zijn een paar wandelroutes langs een paar rotspartijen en een klein Shinto heiligdom.

Bereikbaarheid Tojinbo

Vanaf Fukui Station neem de Echizen Railway naar Mikuniminato Station, het eindpunt van de Mikuni Awara lijn. Vanaf hier neem de bus richting Mikuniminato. De totale reistijd van Fukui naar Tojinbo is ongeveer 1 uur.