Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Ten noorden van de stad Fukui ligt Tojinbo, een spectaculaire basalt klif van ongeveer 1 kilometer lang. Over een periode van duizenden jaren hebben de golven van Japanse Zee de rotsen gevormd tot ruige kustlijn. De erosie heeft een aantal vijfhoekige en zeshoekige kolommen bloot gelegd, een zeer bijzonder gezicht. Soortgelijke kolommen zijn op slechts twee andere plekken ter wereld te zien, te weten Zuid-Korea en Noorwegen.

Een aantal wandelpaden leiden langs te steile afgronden, zonder afzettingen. Wees voorzichtig hier! De klif is vernoemd naar de monnik Tojinbo die, volgens een oude legende, hier van de rotsen in zee gegooid. Er zijn meerdere versies van het verhaal. Zo vertelt één van de overleveringen dat de monnik corrupt was en door een woedende menigte in zee werd gesmeten. Een andere versie maakt er van dat hij verliefd werd op een prinses uit de regio en dat hij door een andere aanbidder over de rand van de klif geduwd is.

In beide versies van de legende waart de geest van de monnik nog rond op zee voor de kust en een keer in de zoveel tijd maakt hij zich kwaad wat een storm tot gevolg heeft. Als het niet stormt is een mooie plek om de rosten te zien vanaf zee. Bij mooi weer kun je een boottocht van 30 minuten maken langs de onderzijde van de klif.

Langs wandelroute van de parkeerplaats en bushalte naar de kust zijn een aantal restaurantjes en winkeltjes gevestigd. Ongeveer halverwege staat de Tojinbo Toren, vanwaar je een goed uitzicht hebt over het gebied. Je kunt vanaf hier echter de klif niet zien.

Aan het andere einde van het wandelpad dat langs de klif loopt ligt een klein vissersdorpje en kun je via een loopbrug oversteken naar het eilandje Oshima. Op het eiland zijn een paar wandelroutes langs een paar rotspartijen en een klein Shinto heiligdom.

Tojinbo

Bereikbaarheid Tojinbo

De kliffen zijn redelijk goed met het openbaar vervoer te bereieken vanaf Fukui met een combinatie van trein en bus:

  • Echizen Railway van Fukui Station naar Mikuniminato Station, het eindpunt van de Mikuni Awara lijn.
  • Keifuku Bus lijnen 84 en 96 rijden vanaf Mikuniminato Station naar de kliffen. De totale reistijd vanaf Fukui is ongeveer 1 uur.