Inuyama reisgids

Inuyama, wat letterlijk “hondenberg” betekent, is een kleine stad onder de rook van Nagoya. Het stadje is met name bekend vanwege het kleine maar prachtige kasteel, een van de weinige originele houten kastelen van Japan. De Kiso Rivier, die ook door de Kiso Vallei stroomt, loopt langs de noordzijde van de stad. Hier wordt in de zomer op traditionele wijze gevist.

Openbaar vervoer


De private spoorwegmaatschappij Meitetsu heeft een rechtstreekse lijn tussen Nagoya Station en Inuyama. Er rijden meerdere treinen per uur en de rit duurt iets meer dan 30 minuten. Op Meitetsu treinen is de Japan Rail Pass niet geldig. 

Maak je hier gebruik van dan kun je het beste met JR vanaf Nagoya richting Gifu en daar overstappen op de Takayama-lijn. Deze rit duurt 50 minuten. Vanaf Unuma loop je in ongeveer 30 minuten naar het centrum of neem je een Meitetsu trein die je er in een paar minuten heen brengt.

Bus

Met uitzondering van het Meiji Mura openluchtmuseum zijn alle bezienswaardigheden in Inuyama te voet te bereiken.

  • Richting Meiji Mura: Bussen richting Meiji Mura vertrekken vanaf de oostzijde van Inuyama Station, de dienstregeling wordt uitgevoerd door Meitetsu Bus

Overnachten in Inuyama


Omdat Inuyama in de buurt ligt van Nagoya zullen veel reizigers ervoor kiezen om de stad te bezoeken als dagtrip. Heb je echter de tijd in je reisschema, dan is een nacht in deze kleine stad een leuke ervaring.

Centrum

Vrijwel alle hotels liggen in het centrum net ten westen van het hoofdstation op de Meitetsu-lijn. Vanaf Nagoya ben je hier in iets meer dan 30 minuten. Zoek een hotel uit in de driehoek tussen het station, het kasteel en de spoorbrug over de rivier.

Ondanks de vrij beperkte keuze is er toch voor ieder reisbudget een overnachtingsmogelijkheid te vinden. Bekijk het aanbod via het zoekvak hiernaast.

Meiji Mura

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Inuyama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Inuyama.

Zien & doen in Inuyama


Kasteel Inuyama

Kasteel Inuyama

Het kasteel van het stadje is een van slechts 12 originele samoerai kastelen in Japan.

Meiji Mura

Meiji Mura

In het openluchtmuseum Meiji Mura ervaar je Japan zoals het was tijdens de Meijiperiode (1868-1912).

Kasteel Inuyama

Shitamachi

Het historische levendige centrum van het stadje ligt aan de voet van het kasteel in Shitamachi.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Inuyama.

Van ons blog