Kasteel Inuyama vanaf Shitamachi

Inuyama

Weer in Inuyama

Komende dagen in Inuyama
donderdag
vrijdag
zaterdag
18 apr
19 apr
20 apr
Inuyama
Inuyama
Inuyama
13°C
10°C
12°C
19°C
24°C
24°C
lichte regen
onbewolkt
half bewolkt

Inuyama, wat letterlijk “hondenberg” betekent, is een kleine stad onder de rook van Nagoya. Het stadje is met name bekend vanwege het kleine maar prachtige kasteel, een van de weinige originele houten kastelen van Japan. De Kiso Rivier, die ook door de Kiso Vallei stroomt, loopt langs de noordzijde van de stad. Hier wordt in de zomer op traditionele wijze gevist.

Aan de voet van het kasteel ligt de redelijk goed bewaard gebleven samoerai-wijk Shitamachi. Een aantal van de gebouwen stammen uit de tijd dat hier samoerai door de straten liepen op weg naar het kasteel. Ook de sfeer van het naoorlogse Japan is hier te proeven in de straat Showa Yokocho. Iets buiten het centrum ligt Meiji Mura, een openluchtmuseum dat zich vooral richt op de eerste westerse invloeden in Japan tussen 1868 en 1912.

Zo is alles bij elkaar een paar honderd jaar van de Japanse geschiedenis vertegenwoordig in het stadje. Geen wonder dus dat het een populaire dagtrip bestemming is. Veel bezoekers komen naar Inuyama vanaf Nagoya en combineren een bezoek aan het kasteel, de samoerai-wijk en het openluchtmuseum in één dag.

In deze reisgids helpen we je eigen (dag)trip te plannen en nemen we je mee naar de hoogtepunten onder het kopje Zien & doen en onder het kopje Vervoer lees je hoe je hier heen reist en je weg vind op locatie. Besluit je om langer dan een dag in het stadje te blijven, dan vertellen we je onder het kopje Hotels waar je het beste op zoek kunt gaan naar een slaapplek.

Zien & doen in Inuyama


 • Kasteel Inuyama

  Kasteel Inuyama

  Kasteel Inuyama in het stadje Inuyama, ten noorden van Nagoya, is een van slechts 12 originele samoerai kastelen in Japan.

 • Meiji Mura

  Meiji Mura

  In het openluchtmuseum Meiji Mura ervaar je Japan zoals het was tijdens de Meijiperiode (1868-1912).

 • Shitamachi

  Shitamachi

  Het historische levendige centrum van Inuyama ligt aan de voet van het kasteel in Shitamachi.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Inuyama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Inuyama.

Meiji Mura

Vervoer


De private spoorwegmaatschappij Meitetsu heeft een rechtstreekse lijn tussen Nagoya Station en Inuyama. Er rijden meerdere treinen per uur en de rit duurt iets meer dan 30 minuten.

LET OP: Op Meitetsu treinen is de Japan Rail Pass niet geldig. 

Maak je hier gebruik van dan kun je het beste met JR vanaf Nagoya richting Gifu en daar overstappen op de Takayama-lijn. Deze rit duurt 50 minuten. Vanaf Unuma loop je in ongeveer 30 minuten naar het centrum of neem je een Meitetsu trein die je er in een paar minuten heen brengt.

Bus

Met uitzondering van het Meiji Mura openluchtmuseum zijn alle bezienswaardigheden in Inuyama te voet te bereiken.

 • Richting Meiji Mura: Bussen richting Meiji Mura vertrekken vanaf de oostzijde van Inuyama Station, de dienstregeling wordt uitgevoerd door Meitetsu Bus

Hotels


Omdat Inuyama in de buurt ligt van Nagoya zullen veel reizigers ervoor kiezen om de stad te bezoeken als dagtrip. Heb je echter de tijd in je reisschema, dan is een nacht in deze kleine stad een leuke ervaring.

Centrum

Vrijwel alle hotels liggen in het centrum net ten westen van het hoofdstation op de Meitetsu-lijn. Vanaf Nagoya ben je hier in iets meer dan 30 minuten. Zoek een hotel uit in de driehoek tussen het station, het kasteel en de spoorbrug over de rivier.

Ondanks de vrij beperkte keuze is er toch voor ieder reisbudget een overnachtingsmogelijkheid te vinden. Bekijk het aanbod via het zoekvak hiernaast.

Van ons blog