Kasteel Inuyama

Kasteel Inuyama

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kasteel Inuyama is de belangrijkste attractie van het landelijke stadje Inuyama. Het kasteel werd gebouwd in 1537 en is een van de oudste nog staande kastelen van Japan. Bovendien is en een van de vijf kastelen die de Japanse overheid aangemerkt heeft als Nationaal Erfgoed. Volgens het Nationaal Erfgoed register is de hoofdtoren van Inuyama de oudste van de 12 kastelen die nog een originele hoofdtoren hebben.

De hoofdtoren van het kasteel valt in het niet vergeleken met grote kastelen zoals Kasteel Himeji, maar is een ontwerptechnisch hoogstandje. Door de complexe vorm van de toren heeft het kasteel verschillende silhouetten afhankelijk van de hoek van waaraf je het bekijkt.

Het hoofdgebouw van Kasteel Inuyama bestaat uitsluitend uit hout en rotsen en is nog helemaal in de originele staat. Ook het interieur is goed bewaard gebleven. Vanaf de bovenste verdieping van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het omliggende gebied en de Kiso Rivier. Aan de voet van het kasteel ligt de oude samoerai-wijk Shitamachi, die redelijk goed bewaard gebleven is.

Kasteel Inuyama
In de lente wordt het kasteel omringd door kersenbloesem.

Al ergens tussen de tiende en de twaalfde eeuw, tijdens de Heianperiode, werd het eerste kasteel gebouwd op deze plek. Daarvoor werd een Shinto heiligdom afgebroken dat op dezelfde plek stond. In de eeuwen daarna is het kasteel een aantal keer opnieuw opgebouwd. Naar schatting werd rond 1580 begonnen met de bouw van de huidige versie. Waarschijnlijk is de vorige versie verloren gegaan of beschadigd geraakt tijdens de perikelen rond de unificatie van Japan die rond 1560 begonnen.

Nadat de unificatie van Japan in 1603 een feit was en het land bestuurd werd door het Tokugawa-shogunaat in Edo (tegenwoordig Tokyo) werd het beheer van Kasteel Inuyama overgedragen aan de Naruse familie. Nadat Japan in 1867 de deuren opende voor invloeden van buitenaf werden alle samoerai kastelen door de overheid in beslag genomen en veel ervan werden vernietigd. In Inuyama werden alle bijgebouwen met de grond gelijk gemaakt maar de hoofdtoren bleef staan. In 1895 gaf de overheid het kasteel terug aan de Naruse familie, die tot 2004 de eigenaren waren. Inmiddels ligt het eigendom bij een stichting die verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Bereikbaarheid Kasteel Inuyama

Voor de meeste bezoekers is een bezoek aan het kasteel een dagtrip vanaf Nagoya. In dat geval is de trein de beste optie om naar Inuyama te reizen:

  • Meitetsu Nagoya-lijn treinen vertrekken regelmatig vanaf het Meitetsu gedeelte van Nagoya Station richting Shin-Unuma. Een aantal treinen rijdt door (zonder overstap) via de Inuyama-lijn naar Inuyama. De treinrit duurt iets meer dan 30 minuten. Het kasteel ligt op iets meer dan een kwartier lopen vanaf Inuyama Station.