Meiji Mura

Meiji Mura

Tickets

Koop je tickets voor het museum eenvoudig en veilig online via Klook voor de beste prijs. Je ontvangt het ticket digitaal op je telefoon.

Klook

Eeuwenlang is Japan afgesloten geweest van de buitenwereld. Tijdens de Edoperiode hielden de militaire heersers de grenzen volledig gesloten. Nadat in 1868 de grenzen geopend werden stroomden westerse invloeden het land in terwijl Japan begon aan een industriële revolutie. De periode van 1868 tot 1912 heet de Meijiperiode. In het Meiji Mura openluchtmuseum in Inuyama staan meer dan 60 gebouwen uit die periode.

In Japan staan nog maar weinig toonaangevende gebouwen uit de Meijiperiode. Veel hebben de oorlog niet overleefd of zijn ten prooi gevallen aan de naoorlogse vastgoedontwikkeling. Vanuit heel Japan zijn gebouwen verplaatst naar Meiji Mura.

Onder de gebouwen in het museum zijn het entreegebouw van het Imperial Hotel in Tokyo en de St. Xavier Kathedraal uit Kyoto. Verder vind je er onder andere een gevangenis uit Kanazawa, een telefooncentrale uit Sapporo, scholen, ziekenhuizen en sake brouwerijen.

Meiji Mura
Een van de historische trams die door het museum rijden.

Het Meiji Mura openluchtmuseum is ruim opgezet op een beboste heuvel buiten Inuyama, 30 minuten ten noorden van Nagoya. Voor veel Japanners is het een leuke bestemming vanwege de herkenbaarheid van de recente geschiedenis. Ook voor buitenlandse bezoekers is het een leuk uitje om wat meer te leren over de westerse invloeden in Japan. Dat zorgt ervoor dat dit een van de meest bezochte openluchtmusea in Japan is.

Om het museum helemaal te zien heb je minimaal een halve dag nodig. Er rijden historische bussen, trams en treinen door het museum. Je kunt een toegangsbewijs kopen met of zonder vervoer. Koop je je ticket via de widget links bovenaan deze pagina dan is het vervoer binnen het museum niet inbegrepen.

Bereikbaarheid Meiji Mura

Voor veel bezoekers is een bezoek aan het openluchtmuseum een dagtrip vanaf Nagoya. Met het openbaar vervoer reis je in ongeveer 30 minuten van Nagoya naar Inuyama:

  • Meitetsu Nagoya-lijn treinen vertrekken vanaf het ondergrondse Meitestu gedeelte van Nagoya Station. Neem een trein richting Inuyama Station. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Vanaf Inuyama Station neem een Meitetsu Bus naar het openluchtmuseum. Deze bus vertrekt vanaf de oostzijde van het station.