Meiji Mura

Meiji Mura

Meiji Mura

Meiji Mura

Eeuwenlang is Japan afgesloten geweest van de buitenwereld. Tijdens de Edoperiodehielden de militaire heersers de grenzen volledig gesloten. Nadat in 1868 de grenzen geopend werden stroomden westerse invloeden het land in terwijl Japan begon aan een industriële revolutie. De periode van 1868 tot 1912 heet de Meijiperiode. In het Meiji Mura openluchtmuseum in Inuyama staan meer dan 60 gebouwen uit die periode.

In Japan staan nog maar weinig toonaangevende gebouwen uit de Meijiperiode. Veel hebben de oorlog niet overleefd of zijn ten prooi gevallen aan de naoorlogse vastgoedontwikkeling. Vanuit heel Japan zijn gebouwen verplaatst naar Meiji Mura.

Onder de gebouwen in het museum zijn het entreegebouw van het Imperial Hotel in Tokyo en de St. Xavier Kathedraal uit Kyoto. Verder vind je er onder andere een gevangenis uit Kanazawa, een telefooncentrale uit Sapporo, scholen, ziekenhuizen en sake brouwerijen.

Het Meiji Mura openluchtmuseum is ruim opgezet op een beboste heuvel buiten Inuyama, 30 minuten ten noorden van Nagoya. Voor veel Japanners is het een leuke bestemming vanwege de herkenbaarheid van de recente geschiedenis. Ook voor buitenlandse bezoekers is het een leuk uitje om wat meer te leren over de westerse invloeden in Japan. Dat zorgt ervoor dat dit een van de meest bezochte openluchtmusea in Japan is.

Om het museum helemaal te zien heb je minimaal een halve dag nodig. Er rijden historische bussen, trams en treinen daar het museum. Je kunt een toegangsbewijs kopen met of zonder vervoer. In de prijs in het overzicht hieronder is onbeperkt gebruik van alle vervoersmiddelen opgenomen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Nagoya Station neem een Meitetsu trein naar Inuyama Station. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Vanaf Inuyama Station neem een Meitetsu Bus naar Meiji Mura. Deze bus vertrekt vanaf de oostzijde van het station.