Kasteel Inuyama vanaf Shitamachi

Shitamachi

Shitamachi

Shitamachi

Het stadje Inuyama is ontstaan rond het kasteel dat trots uitkijkt over de rivier. Het kasteel werd gebouwd aan de oevers van de Kiso Rivier. De levendige stadskern uit de tijd van de samoerai strekt zich uit aan de voet van het kasteel. Shitamachi betekent zoveel als “lage stad” en is ook nu nog behoorlijk goed bewaard. Wandel door de smalle straten en steegjes van deze wijk en waan je in een vervlogen tijd.

Niet alles in Shitamachi stamt uit de tijd van de samoerai. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw ging het in het naoorlogse Japan economisch voor de wind. Er werd niet alleen gewerkt, maar ook gegeten en gedronken. In Showa Yokocho proef je ook deze periode uit de Japanse geschiedenis.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Inuyama Station loop naar het westen. Na een minuut of vijf kruis je Honmachi Dori. Sla hier rechtsaf en loop via Shitamachi naar het kasteel.