Kasteel Inuyama vanaf Shitamachi

Shitamachi

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het stadje Inuyama is ontstaan rond het kasteel dat trots uitkijkt over de rivier. Het kasteel werd gebouwd aan de oevers van de Kiso Rivier. De levendige stadskern uit de tijd van de samoerai strekt zich uit aan de voet van het kasteel. Shitamachi betekent zoveel als “lage stad” en is ook nu nog behoorlijk goed bewaard. Wandel door de smalle straten en steegjes van deze wijk en waan je in een vervlogen tijd.

Niet alles in Shitamachi stamt uit de tijd van de samoerai. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw ging het in het naoorlogse Japan economisch voor de wind. Er werd niet alleen gewerkt, maar ook gegeten en gedronken. In Showa Yokocho proef je ook deze periode uit de Japanse geschiedenis.

Een bezoek aan Inuyama is voor veel reizigers een dagtrip vanaf Nagoya. Het is leuk om een bezoek aan deze wijk te combineren met een bezoek aan Kasteel Inuyama dat het stadje overziet en het Meiji Mura openluchtmuseum dat een goed beeld geeft van de eerste westerse invloeden in Japan.

Bereikbaarheid Shitamachi

Bezoek je Inuyama als dagtrip vanaf Nagoya, kies dan voor het openbaar vervoer voor een directe verbinding met Inuyama:

  • Meitetsu Nagoya-lijn treinen vertrekken vanaf Nagoya Station en rijden in iets meer dan 30 minuten naar Inuyama. Vanaf Inuyama Station loop naar het westen. Na een minuut of vijf kruis je Honmachi Dori. Sla hier rechtsaf en loop via Shitamachi richting het kasteel.