Weer in Izu

Komende dagen in Izu
vrijdag
zaterdag
zondag
24 mei
25 mei
26 mei
Izu
Izu
Izu
17°C
15°C
15°C
25°C
20°C
21°C
lichte regen
lichte regen
bewolkt

Het schiereiland Izu, ten westen van Tokyo, staat bekend vanwege de onsen resorts, prachtige kust, heerlijke stranden en ongerepte natuur in het binnenland. Als de inwoners van de hoofdstad in het weekend aan de drukte willen ontsnappen is dit een populaire bestemming.

Langs de oostkust van Izu wisselen kleine stadjes en de idyllische kustlijn elkaar af. Een rechtstreekse trein verbindt Tokyo Station met Shimoda, het meest zuidelijk gelegen treinstation op het schiereiland. Het spoor loopt een stuk direct langs de zee, wat dit een van de mooiste treinreizen van Japan maakt.

De westkust is ruiger, dunner bevolkt en veel minder goed te bereiken met het openbaar vervoer. Hier is echter net zoveel te ontdekken als aan de oostkust. Op heldere dagen is vanaf de westkust Mount Fuji te zien.

Zien & doen in Izu


 • Jogasaki Kaigan

  Jogasaki Kaigan

  Jogasaki Kaigan is een van de meest spectaculaire stukken kust van het Izu schiereiland. Een wandelpad van 10 kilometer voert over de kliffen.

 • Shirahama Strand

  Shirahama Strand

  Het 800 meter lange Shirahama Strand is een van de beste stranden op het Izu schiereiland en een populaire weekend bestemming voor inwoners van Tokyo.

 • Shuzenji

  Shuzenji

  Shuzenji Onsen is een van de oudste en meest bekende onsen resorts in Japan, vernoemd naar de 1.200 jaar oude tempel Shuzen-ji.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Izu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Izu.

Mount Fuji

Vervoer


Izu is rechtstreeks per trein verbonden met Tokyo. De Limited Express trein Odoriko doet 2,5 uur over de reis van Tokyo Station naar Shimoda, het meest zuidelijk gelegen treinstation op het schiereiland. Tussen Ito, in het noorden van het schiereiland, en Shimoda maakt de trein gebruik van het spoor van private spoorwegmaatschappij Izu Kyuko. Maak je gebruik van de Japan Rail Pass dan betaal je voor dit stuk een supplement van ongeveer ¥ 2.000. In tegenstelling is de reis wel volledig gedekt met de regionale treinpassen Tokyo Wide Pass, de JR East Nagano Niigata Area Pass, de JR East Tohoku Area Pass en de JR East South Hokkaido Pass.

Een aantal Odoriko treinen bestaan uit twee delen die gesplitst worden in Atami. Het ene deel rijdt langs de oostkust naar Shimoda, het andere deel rijdt een stukje langs de westkust en stopt in Mishima en Shuzenji. Ook hier betaal je met de Japan Rail Pass een supplement, dit keer van ongeveer ¥ 500. De hierboven genoemde regionale treinpassen dekken ook de reis naar Shuzenji volledig.

Trein

De eerste stad in het noordoosten van het schiereiland is Atami. Vanaf hier loopt de Ito-lijn naar Ito. Na Ito loopt de lijn door naar Shimoda. Op het gedeelte tussen Atami en Ito wordt de dienstregeling uitgevoerd door Japan Railways. De 45 kilometer lange lijn tussen Ito en Shimoda wordt uitgebaat door de private spoorwegmaatschappij Izu Kyuko. Omdat beide spoorwegmaatschappijen samenwerken is overstappen in Ito Station over het algemeen niet nodig.

Aan de westzijde loopt een spoorlijn van de private spoorwegmaatschappij Izuhakone Railway een stukje het schiereiland op. In Mishima heeft de lijn een verbinding met de JR Tokaido-lijn en de Tokaido Shinkansen. Het eindstation aan de zuidzijde is Shuzenji.

Bus

De twee spoorlijnen op het schiereiland worden uitstekend aangevuld door een uitgebreid bus-netwerk. Vanaf de stations in Atami, Ito, Shuzenji en Shimoda vertrekken bussen naar bestemmingen in heel Izu. Alle lijnen worden uitgevoerd door de vervoerder Tokai Bus. De belangrijkste lijnen zijn:

 • Vanaf Shuzenji naar Dogashima en Matsuzaki via Toi Onsen en de Toi Goudmijn
 • Vanaf Shuzenji naar Kawazu via de Zeven Watervallen
 • Vanaf Ito naar Mount Omuro, Izu Kogen en de Josasaki Kust
 • Vanaf Shimoda naar het Shirahama Strand
 • Vanaf Shimoda naar Kaap Irozaki

Huurauto

Het schiereiland heeft genoeg mooie plekken die niet of moeilijk met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Het loont de moeite om voor een of twee dagen een auto te huren bij een van de treinstations en in je eigen tempo op verkenning uit te gaan.

Let wel op je planning, want in het weekend en op feestdagen is het op de wegen langs de oostkust druk en is de kans groot dat je in de file terecht komt. De wegen langs de westkust en door het binnenland zijn veel rustiger, ook op drukke dagen.

Hotels


Als populaire weekend bestemming is er op het schiereiland een bijzonder ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden. De meeste keuze heb je uiteraard in de buurt van de belangrijkste treinstations. Daar is voor elk budget wel wat te vinden. De leukste manier om de typisch Japanse gastvrijheid te ervaren is in een ryokan.

Izu-Kogen

Deze locatie ligt net ten zuiden van het stadje Ito aan de oostkust. Het hele gebied bestaat uit smalle straatjes die door een extreem groene omgeving kronkelen. Je zit hier op loop- of fietsafstand van de Jogasaki Kust, een van de mooiste stukjes van de kustlijn van het schiereiland.

Kawazu

Ook deze locatie ligt aan de oostkust, maar een stuk zuidelijker, niet ver van het stadje Shimoda. Hoe zuidelijker je komt, hoe rustiger het wordt. Het dagelijks leven lijkt hier langzamer te gaan. In Kawazu kies je voor een accommodatie vlakbij de kust of één langs het rustig kabbelende riviertje dat vanuit de bergen naar de zee stroomt.

Nishiizu

Aan de westkust is Nishiizu een mooie locatie om een paar nachten door te brengen. De westkust is een stuk rustiger dan de oostkust. Het leven gaat hier nog een tandje langzamer dan in Kawazu. Heb je gekozen om het schiereiland met de auto te verkennen dan is dit een uitstekende uitvalsbasis.

Van ons blog