Shirahama Strand

Shirahama Strand

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shirahama Strand is een van de beste stranden op het schiereiland Izu en een populaire weekend bestemming onder inwoners van Tokyo. Een ruim zandstrand strekt zich uit over ongeveer 800 meter langs de kust op 5 kilometer afstand van het centrum van Shimoda. Niet alleen zonaanbidders weten dit strand te vinden, ook onder surfers is het een populaire bestemming.

Afhankelijk van het weer begint het zwemseizoen tussen eind mei en begin juli. Zeker tot eind augustus, maar vaak ook nog begin september, is het water hier heerlijk. Aan de weg die paralel aan Shirahama Strand loopt zitten winkeltjes die eten verkopen en allerhande strand- en zwemspullen verhuren.

Op een rots aan de noordzijde van het strand staat Shirahama Jinja, een klein Shinto heiligdom dat zeker een bezoek waard is.

Bereikbaarheid Shirahama Strand

Het Shirahama Strand ligt 5 kilometer ten oosten van het centrum van Shimoda, het eindpunt van de Izu Kyuko spoorlijn. Vanaf Tokyo Station rijden directe Limited Express treinen naar Izukyu-Shimoda Station. De treinreis duurt ongeveer 2,5 uur. Vanaf Izukyu-Shimoda Station neem een bus richting Itadoichiki en stap uit bij de halte Shirahama Kaigan. Met de bus doet er 10 minuten over.