Shuzenji

Shuzenji

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Shuzenji Onsen is een van de oudste en meest bekende onsen resorts in Japan, gelegen in het heuvelachtige binnenland van het Izu Schiereiland. Andere onsen resorts op het schiereiland liggen aan de kust en hebben een prachtig uitzicht over zee, maar Shuzenji heeft verreweg de langste geschiedenis.

Het onsen resort is vernoemd naar de Boeddhistische tempel Shuzen-ji, midden in het centrum van het dorp. De tempel werd ruim 1.200 jaar geleden gesticht door Kobo Daishi, de grondlegger van het Shingon Boeddhisme en een van de belangrijkste figuren in de Japanse religieuze geschiedenis.

Shuzen-ji

Behalve de tempel Shuzen-ji is Kobo Daishi volgens de overleveringen ook verantwoordelijk voor de creatie van Tokyo no Yu, een warmwaterbron die uitmond midden in de rivier die door het dorp stroomt. De bron doet tegenwoordig dienst als voetenbad.

Verder wordt de dorpskern vooral gekenmerkt door de traditionele gebouwen van de ryokans waar je kunt overnachten. Overnacht je niet in een van de ryokan van Shuzenji dan kun je bij de meesten tegen betaling gebruik maken van de baden met warm bronwater. Je kunt uiteraard ook kiezen voor het openbare badhuis Hakoyu.

Bereikbaarheid Shuzenji

Shuzenji is het eindpunt van de Izuhakone Railway. Aan het andere eind sluit de spoorlijn in Mishima aan op de JR Tokaido-lijn en de Tokaido Shinkansen. De treinreis vanaf Mishima duurt 35 minuten.

Een paar keer per dag rijdt er een Limited Express trein rechtstreeks vanaf Tokyo. Deze reis neemt ongeveer 2 uur in beslag. De Japan Rail Pass is geldig op de treinen vanaf Tokyo (inclusief de Shinkansen) tot aan Mishima. Voor een reis met de Limited Express betaal je een supplement van ongeveer ¥ 500 voor het gebruik van de Izuhakone Railway, ook als je met de Japan Rail Pass reist.

Vanaf Shuzenji Station brengt een bus je in 5-10 minuten naar het centrum van het onsen dorp.