Higashi Chayagai

Higashi Chayagai

Higashi Chayagai

Higashi Chayagai

De wijk Higashi Chayagai in Kanazawa is een van de traditionele uitgaansgebieden van de stad. Nachtclubs vind je hier echter niet. Chaya betekent theehuis, en dit is waar de geisha hun klanten entertainen. Tijdens de Edoperiode ontstonden de geisha wijken op locaties net buiten de steden. Kanazawa heeft drie goed bewaard gebleven heisa wijken. Naast Higashi Chayagai zijn de andere twee wijken Nishi Chayagai en Kazuemachi.

Van de drie geisha wijken is Higashi Chayagai de grootste en de meest interessante. De theehuizen Shima Chaya en Kaikaro Chaya zijn openbaar toegankelijk. Een aantal van de andere traditionele gebouwen in de wijk doen tegenwoordig dienst als cafés en winkels. In het bijzonder de moeite waard is de winkel Hakuza. Hier wordt bladgoud verkocht, een van de specialiteiten van Kanazawa.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De makkelijkste manier om in de wijk te komen is met de toeristische Kanazawa Loop Bus. Stap uit bij de halte Hashibacho. Vanaf de bushalte loop je in 5 minuten naar de geisha wijk.