Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kasteel Kanazawa was van 1583 tot het eind van de Edoperiode de zetel van de Maeda familie, één van de meest invloedrijke families uit de geschiedenis van Japan. Eeuwenlang waren ze de op één na rijkste familie van het land.

Het kasteel is in de loop der tijd een aantal keer door vuur verwoest. De meest recente verwoesting dateert van 1881, toen alleen twee schuren en een poort bleven staan. De Ishikawa-mon poort staat sinds 1788 en kijkt uit over de Japanse tuinen van Kenroku-en.

Recent is een project gestart om Kasteel Kanazawa in oude glorie te herstellen. Tot begin jaren ’90 was de Universiteit van Kanazawa gevestigd op de kasteelgronden, maar sinds die verhuist is zijn een aantal van de oorspronkelijke gebouwen herrezen.

De eerste gebouwen die voltooid zijn, zijn een opslaggebouw met aan weerszijde uitkijktorens. Met behulp van traditionele techniek en materialen zien de gebouwen er nu net zo uit als het origineel in 1850. Sinds 2001 is dit gedeelte van Kasteel Kanazawa open voor het publiek.

Na 2001 zijn de meeste gebouwen weer opgebouwd zoals voor de laatste verwoesting. Het enige wat ontbreekt is het hoofdgebouw. Die brandde in 1602 volledig af en is nooit herbouwd.

Bereikbaarheid Kasteel Kanazawa

Kasteel Kanazawa ligt in een groot park. De belangrijkste ingang van het park is de Ishikawa-mon Poort. Vanaf Kanazawa Station is deze poort bereikbaar met de toeristische Kanazawa Loop Bus. De rit duurt ongeveer 20 minuten.