Ninja Tempel

Ninja Tempel

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De tempel Myoryu-ji in Kanazawa heeft een opmerkelijke bijnaam: de Ninja Tempel. De tempel is gebouwd door de Maeda familie, heersers over deze regio tijdens de Edoperiode. Officieel heeft de tempel niets te maken met ninja’s. Vanwege de vele geheime deuren en verstopte verdedigingswerken in het gebouw is echter de bijna Ninja Tempel blijven hangen. Sterker nog, de bijnaam is bekender dan de officiële naam van het gebouw.

Tijdens de Edoperiode legden de militaire heersers in Edo (tegenwoordig Tokyo) strikte beperking op wat betreft gebouwen en militaire capaciteiten van regionale leenheren. De Maeda familie wilde toch een militaire verdedigingswerk bouwen in Kanazawa. Om onder de beperkingen uit te komen vermomden ze het gebouw als een tempel. Snel ontsnappen in geval van nood was noodzakelijk, dus er werd een aantal geheime gangen en verborgen deuren aangelegd. De vernuftigheid deed denken aan de ninja’s, dus vandaar de bijnaam Ninja Tempel.

Het labyrinth van gangen, geheime kamers en verborgen deuren ervaar je het beste met een rondleiding doormeet gebouw. Uitleg bij de rondleiding is alleen in het Japans, maar toch is het de moeite waard als je geen Japans spreekt. Er zijn een aantal reisgidsen met een goede Engelstalige beschrijving van de rondleiding. Het is wel aan te raden om te reserveren voor een rondleiding. Vraag je hotel of ze voor je kunnen bellen met 076-241-0888.

Bereikbaarheid Ninja Tempel

Neem de Kanazawa Loop Bus naar de halte Hirokoji. Vanaf de bushalte loop je in 5 minuten naar de Ninja Tempel.