Karuizawa

Karuizawa

Weer in Karuizawa

Komende dagen in Karuizawa
vrijdag
zaterdag
zondag
24 mei
25 mei
26 mei
Karuizawa
Karuizawa
Karuizawa
11°C
9°C
9°C
25°C
20°C
14°C
lichte regen
licht bewolkt
lichte regen

In de bergen van de prefectuur Nagano ligt Karuizawa, een resort stadje waar de rijken uit Tokyo het hele jaar door vermaak komen zoeken. Toen westerlingen zich massaal in Japan begonnen te vestigen na de Meiji-restauratie werd het dorp al snel ontdekt en in de markt gezet als bergresort.

Het dorp ligt op zo’n 1.000 meter hoogte en biedt in de zomer een welkome ontsnapping aan de warmte van de lager gelegen steden. De Hokuriku Shinkansen zorgt voor een rechtstreekse verbinding met Tokyo. De reis duurt iets meer dan een uur.

Het hele jaar door komen inwoners van de hoofdstad hier heen om te wandelen, fietsen, golfen, schaatsen en skiën.

Zien & doen in Karuizawa


 • Naka-Karuizawa

  Naka-Karuizawa

  De stadskern rond Naka-Karuizawa wordt gevormd door een aaneenschakeling van moderne resort-achtige gebouwen.

 • Oud Karuizawa

  Oud Karuizawa

  Het centrum Oud Karuizawa is de oorspronkelijke van de twee stadskernen van Karuizawa, een populair vakantieoord voor inwoners van Tokyo.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Karuizawa. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Karuizawa.

Shiraito Waterval

Vervoer


Karuizawa is rechtstreeks verbonden met Tokyo via de Hokuriku Shinkansen hogesnelheidslijn. De treinreis duurt ruim een uur. Dezelfde lijn verbindt de stad ook met Nagano, op 35 minuten afstand. De Japan Rail Pass dekt de reis met deze Shinkansen volledig.

Ook is het dorp prima bereikbaar per bus. Vanaf Osaka en Kyoto rijdt er een nachtbus en vanaf Ikebukuro Station in Tokyo vertrekt 5 keer per dag een langeafstandsbus.

Trein

De private spoorwegmaatschappij Shinano Railway verbindt het dorp met Nagano en het skigebied Myoko Kogen. In op het eindpunt sluit de Shinano Railway lijn aan op de Hokuriku Shinkansen.

Bus

De nuttigste vorm van openbaar vervoer in de regio is de bus. Veel van de bezienswaardigheden zijn prima te bereiken per bus. Ook bestemmingen in het achterland, zoals Kusatsu Onsen, zijn per bus verbonden.

 • Kusakaru Kotsu: Bussen van deze vervoerder rijden vanaf het station via de Shiraito Waterval naar Kusatsu Onsen
 • Seibu: Deze vervoerder rijdt vanaf het station via de dorpskernen door naar Onioshidashi Park en Manza Onsen
 • Karuizawa Town Loop Bus: Deze lijn rijdt een rondje door het stadscentrum en verbindt onder andere de twee treinstations met de achterliggende dorpskernen

Hotels


Rond de twee treinstations liggen twee vergelijkbare stadskernen. In beiden is voldoende keuze om prima te overnachten.

Karuizawa Station

Omdat de Hokuriku Shinkansen stopt op dit station is dit van de twee het best bereikbaar vanaf Tokyo. In het gebied rond het station heb je een ruime keuze uit hotels in verschillende prijsklassen. Met name in het gebied net ten noorden van het station zit je in een leuke omgeving.

Naka-Karuizawa Station

Ook ten noorden van het tweede station in het dorp vind je een divers aanbod. In deze richting zit je in het onsen kuuroord van de stad.

Van ons blog


 • 4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

  4 populaire weekend bestemmingen buiten Tokyo

  Tokyo is een bruisende bestemming. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad, kies dan voor een van deze populaire weekend bestemmingen.

 • 10 mooiste stadjes van Japan

  10 mooiste stadjes van Japan

  De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.