Karuizawa

Karuizawa reisgids

In de bergen van de prefectuur Nagano ligt Karuizawa, een resort stadje waar de rijken uit Tokyo het hele jaar door vermaak komen zoeken. Toen westerlingen zich massaal in Japan begonnen te vestigen na de Meiji-restauratie werd Karuizawa al snel ontdekt en in de markt gezet als bergresort.

Karuizawa ligt op zo’n 1000 meter hoogte en biedt in de zomer een welkome ontsnapping aan de warmte van de lager gelegen steden. De Hokuriku Shinkansen verbindt Karuizawa met station Tokyo in iets meer dan een uur.

Het hele jaar door komen inwoners van de hoofdstad naar Karuizawa om te wandelen, fietsen, golfen, schaatsen en skiën.

Openbaar vervoer


Karuizawa is rechtstreeks verbonden met Tokyo via de Hokuriku Shinkansen hogesnelheidslijn. De treinreis duurt ruim een uur. Dezelfde lijn verbindt de stad ook met Nagano, op 35 minuten reizen. De Japan Rail Pass dekt de reis met deze Shinkansen volledig.

Ook is Karuizawa prima bereikbaar per bus. Vanaf Osaka en Kyoto rijdt er een nachtbus en vanaf Ikebukuro Station in Tokyo vertrekt 5 keer per dag een langeafstandsbus.

Trein

De private spoorwegmaatschappij Shinano Railway verbindt Karuizawa met Nagano en het skigebied Myoko Kogen. In Karuizawa Station sluit de Shinano Railway lijn aan op de Hokuriku Shinkansen. Het andere station in de stad is Naka-Karuizawa.

Bus

De nuttigste vorm van openbaar vervoer in Karuizawa is de bus. Veel van de bezienswaardigheden in de stad zijn prima te bereiken per bus. Ook bestemmingen in het achterland, zoals Kusatsu Onsen, zijn per bus verbonden met Karuizawa.

  • Kusakaru Kotsu: Bussen van deze vervoerder rijden vanaf Karuizawa Station via de Shiraito Waterval naar Kusatsu Onsen
  • Seibu: Deze vervoerder rijdt vanaf Karuizawa Station via Kyu-Karuizawa en Naka-Karuizawa Station door naar Onioshidashi Park en Manza Onsen
  • Karuizawa Town Loop Bus: Deze lijn rijdt een rondje door het stadscentrum en verbindt onder andere Karuizawa Station met Kyu-Karuizawa en Naka-Karuizawa Station

Overnachten in Karuizawa


Rond de twee treinstations, Karuizawa Station en Naka-Karuizawa Station, liggen twee vergelijkbare stadskernen.

Karuizawa Station

Omdat de Hokuriku Shinkansen stopt op Karuizawa Station is dit van de twee het best bereikbaar vanaf Tokyo. In het gebied rond het station heb je een ruime keuze uit hotels in verschillende prijsklassen. Met name in het gebied net ten noorden van het station zit je in een leuke omgeving.

Naka-Karuizawa Station

Ook ten noorden van Naka-Karuizawa Station vind je een divers aanbod. In deze richting zit je in het onsen kuuroord van de stad.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Karuizawa. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Karuizawa.

Zien & doen in Karuizawa


Kyu-Karuizawa

Het centrum Kyu-Karuizawa is een van twee stadskernen van Karuizawa, een populair vakantieoord voor inwoners van Tokyo.

Naka-Karuizawa

De stadskern rond Naka-Karuizawa wordt gevormd door een aaneenschakeling van moderne resort-achtige gebouwen.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Karuizawa.

Van ons blog


  • 10 mooiste stadjes van Japan
    De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.